Foto muhabir Ara Güler’in cenaze törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin olarak, "Dün akşamdan itibaren Suudi Arabistan’da bir takım gelişmeler oluyor. İstihbarat yetkilileri görevden alındı. 18 Suudi vatandaşı gözaltın alındı. Suudi Başsavcılığı şöyle bir açıklama yaptı; ’Cemal Kaşıkçı’nın öldüğünü teyit etti ve arkasından Suudi Arabistan konsolosluğunda bulunan bir takım Suudi vatandaşlarıyla arada çıkan arbede yüzünden ölmüştür’ diye. Aradan bu kadar zaman geçtikten sonra bu şekilde teyit edilmesi süreci daha da hızlandıracağını düşünüyoruz. Bu emri kim verdi, sorumluları kimlerdir bütün dünya bunun üzerinde duruyor" diye konuştu.
Türkiye’nin olayın başından beri tutumunun net olduğunu söyleyen Çelik, "Gerçek ne ise o ortaya çıkarılacak. Ne herhangi bir kimse peşinen suçlanacak, ne de herhangi bir şeyin üstü örtülecek. Çok vahim bir olaydır. Bütün insanlığı infiale uğratmış bir olaydır. Dünyada herkes büyük bir ilgiyle bunu izliyor. Burada takdir edilen konu Türk otoritelerinin, Başsavcılığın bu şekilde titiz bir çalışma yürütmesidir. Türkiye ne olmuşsa onu açığa çıkaracak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin konu ile ilgili iki çalışma yürüttüğünü hatırlatan Çelik, "Birincisi Suudi tarafı ile birlikte koordinasyon halinde bir soruşturma yürütüyoruz, ikincisi kendi bağımsız soruşturmamızı yürütüyoruz. Biz müstakil soruşturmamızı da yürütüyoruz. Biz peşinen kimseyi suçlamıyoruz ama hiçbir şeyin örtülü kalmasına da razı değiliz. Suudi Knosolosuğu Suud toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olmuştur. Bunun açığa çıkması bizim namus borcumuzdur. Cumhurbaşkanımız iradesi bu şekildedir" ifadelerini kullandı.
16:33 Yeşilçam’ın usta oyuncusu Nevin Efe hayatını kaybetti
16:32 Hollanda Kraliçesi Maxima orduya yedek asker olarak katıldı
16:13 ABD'den vatandaşlarına tekrar 'İran'ı hemen terk edin' çağrısı
15:17 Epstein skandalı Fransa'yı karıştırdı: Belgelerde adı geçen Eski Eğitim ve Kültür Bakanı Jack Lang Bakanlığa çağırıldı
14:02 Pakistan’da bir camide patlama: En az 15 ölü
11:06 BİMCELL, PTTCELL ve İZBAN'ın sitelerini kopyalayıp 313 milyonluk vurgun yaptılar
11:03 Rus Korgeneral Alekseyev Moskova'da saldırıya uğradı
11:01 Hillary Clinton’dan Epstein soruşturmasına 'açık oturum' çağrısı
10:40 Venezuela Ulusal Meclisi genel af yasa tasarısını onayladı
10:36 MİT'ten operasyon: 2 gözaltı
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Cemal Kaşıkçı açıklaması
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin olarak, "Bunun açığa çıkması namus borcumuzdur" dedi.
