ANKARA/İHA- Türkiye Ortak Ödeme Platformunun imza töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, ekonominin terörle mücadeleden, sınır ötesi operasyonlardan hiçbir şekilde etkilenmediğini ve etkilenmeyeceğini kaydetti. Türkiye’ye yönelik roketli saldırıları hatırlatan Yıldırım, “Camide toplanmış dua eden insanlardan ne istiyorsunuz, alçaklar! Eğer yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçik’in önüne çıkın” dedi.
Teröristlere silah desteği veren ABD’yi hedef alan Yıldırım, “Terör örgütleriyle iş tutması, bölgede planladığı çalışmaları terör örgütüyle yapması hakikaten Amerika adına çok küçük düşürücü bir iştir” ifadelerini kullandı.
Zeytin Dalı Harekatında şu ana kadar 300’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini duyuran Başbakan, mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.
ABD’YE RAKKA HATIRLATMASI
Türkiye’nin Afrin’de sadece YPG/PYD ile değil, DEAŞ’la da mücadele ettiğini anlatan Başbakan, ABD’nin Rakka’dan PYD/YPG eskortunda DEAŞ’lıları nasıl çıkarttığını tüm dünyanın gördüğünü hatırlatarak, “Bu mu DEAŞ ile mücadele. Türkiye’nin yaptığı bu aymazlığı ortadan kaldırmak” dedi.
Başbakan, Türkiye’nin güney hududunda hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğini, Fırat’ın doğusunun, batısının fark etmeyeceğini belirtti.
17:31 Japonya'da yüzlerce kişi hükümetin iklim politikalarını dava etti
17:28 ABD-Tayvan arasında 11.1 milyar dolarlık silah anlaşması: Pasifik’te gerginlik artıyor
13:27 Plastik poşete zam gelecek mi? Market temsilcileri ne kadar istedi?
13:02 MSB: Karadeniz'de kontrolden çıkan İHA F-16'lar tarafından kontrollü müdahaleyle düşürüldü
11:05 Yıldız Tilbe ve Hülya Avşar tartışması sosyal medyada gündem oldu
11:03 Almanya yaklaşık 50 milyar euroluk askeri teçhizat ve silah alımını onayladı
10:59 Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
10:56 Yılbaşı öncesinde 17 ilde sahte alkol operasyonu: 27 bin litre sahte alkollü içki ele geçirildi
10:24 Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İrem Sak, Danla Biliç, Senna Yıldız ve Aleyna Tilki gözaltına alındı
23:36 Netanyahu duyurdu: Mısır'la 35 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasına onay
23:28 İngiltere AB'nin eğitim programı 'Erasmus+'ya tekrar dahil olacak
10:35 Gümüşten yeni rekor geldi, gram altın zirveyi zorluyor: Piyasalar neden hareketlendi?
22:54 FIFA The Best 2025 açıklandı: Yılın en iyileri belli oldu
15:54 Dünyanın en iyi 10 turizm şehri belli oldu: Türkiye'den hangi il listeye girdi?
14:23 Avrupalı liderler, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya destek sözü verdi
14:19 Trump, Kevin Hassett'den 'potansiyel Fed başkanı' olarak bahsetti
300'den fazla terörist etkisiz hale getirildi
Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatında şu ana kadar 300’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
