İSTANBUL/İHA- Geçtiğimiz yıl hayatının kaybeden Türk Sineması’nın usta ismi Tarık Akan vefatının birinci yılında anıldı. Usta sanatçı için Bakırköy’de bulunan Zuhuratbaba Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, Akan’ın birlikte yaşadığı hayat arkadaşı Acun Günay, oğulları Barış Zeki ve Yaşar Özgür Üregül ile kızı Özlem Üregül, DİSK Başkanı Kani Beko, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, oyuncular Güler Ökten ve Rutkay Aziz gibi sanat camiasından bazı isimler ve yakınlarıyla sevenleri katıldı.
“BEN BU TARIK’I BU KADAR ÖZLEYECEĞİMİ BİLMEZDİM”
Akan’ın kabrine karanfil bırakan sevenleri, daha sonra sırasıyla onunla ilgili anılarını anlattı. Tarık Akan’ın hayat arkadaşı Acun Günay, sık sık gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta zorluk çeken Günay’ı, Akan’ın oğlu Barış Üregül teselli etti. Akan’ı anlatırken kısa bir şiir okuyan sanatçı Rutkay Aziz, “Ben bu Tarık’ı bu kadar özleyeceğimi bilmezdim” dedi.
Akan’ın oğlu Barış Üregül ise “Burada olan herkese ve burada olmayıp babamı kalbinde taşıyan milyonlara, babamı seven, gençken izleyen, posterlerini duvarlara asan Türk halkına babamın sevgisine sevgiyle karşılık verdikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Tarık Akan ölümünün birinci yılında kabri başında anıldı
Usta sanatçı Tarık Akan ölümünün birinci yılında kabri başında anıldı. Sanatçı dostları, ailesi ve sevenlerinin katıldığı anmada, Akan’ın güçlükle ayakta duran hayat arkadaşı Acun Günay’ı, usta sanatçının oğlu Barış Üregül teselli etti.
