KIRIKKALE/İHA- Yahşihan 3. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali binlerce Kırıkkaleliyi Yahşihan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluşturdu. Festival boyunca Kırıkkaleliler birlikte olmanın ve düzenlenen etkinliklerin keyfini çıkardı. Yoğurduyla tanınan ilçede düzenlenen festivalde yoğurt yarışması ve fotoğraf yarışması olarak iki de yarışma düzenlendi. Yoğurt üreticilerinin helke denilen bakır kaplarla yarışma alanına getirdiği yoğurtlar, ilçenin yaşlıları ve aynı zamanda yoğurt yapımında nam yapmış kişilerinden oluşan 4 kişilik jüri tarafından kontrol edilerek tadı ve görünümü en güzel olan yoğurt üreticileri ödüle layık görüldü. Fotoğraf yarışması ve yoğurt yarışmasında dereceye giren kişilere Yahşihan Belediyesi Başkanı Ahmet Sungur ve katılımcılar tarafından ödülleri verildi. Etkinlikler sırasında Kırıkkale Ustalar Topluluğu’na eşlik eden davulcuların şovu Kırıkkaleliler tarafından ilgiyle izlendi.
Yoğurt Festivali olarak kutlanan festival son üç senedir Kültür ve Sanat Festivali adıyla Yahşihan Belediyesi tarafından organize ediliyor.
"AMACIMIZ SANAT İLE YAHŞİHAN’I BİR ARAYA GETİRMEK"
Etkinliğin en önemli kısmını ise Türk Halk Müziği sanatçılarından Zara’nın konseri oluşturdu. Başkan Sungur tarafından sanatçı Zara’ya çeşitli hediyeler verildi. Hediyelerden birisi de Yahşihanlı bir terzi tarafından üretilen yöreye özgü bindallı oldu. Hediye sunumu sırasında açıklamalarda bulunan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bu etkinliklerle amaçlarının ilçe halkı ve hatta Kırıkkalelilerle Zara gibi seçkin sanatçıları bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Konser sırasında Zara, Kırıkkalelilere samimiyetleri ve enerjileri sebebiyle teşekkür etti.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Kırıkkale'de Zara rüzgarı
Yahşihan 3. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk olan ünlü sanatçı Zara, Kırıkkalelilere unutulmaz anlar yaşattı.
