İSTANBUL/İHA- Beyoğlu Belediyesi, Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması münasebetiyle Galata Köprüsü’nde ‘Ben Ayasofya Sergisi’ni vatandaşlarla buluşturdu. Serginin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız başta olmak üzere birçok davetli katıldı. Sergide Ayasofya Camii’ne ait eski haberler ve çok sayıda günün anlamıyla alakalı fotoğraf sergilendi. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 86 yıllık hasretin fotoğraf ve tarihi belgelere yansıyan izlerinden oluşan sergiyi ziyaret eden vatandaşlar kutlu müjdeye birlikte tanıklık etme imkanı bulacak.
Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “24 Temmuz Cuma Ayasofya’nın yeniden ibadete açılıp namaz kılınacağı ilk gün. Saygı değer Cumhurbaşkanımız bütün milletimizin bu hasretini giderdi. Kararname ve Danıştay kararı ile yarın Ayasofya ile aynı duyguları yaşayacağız. Önemli anlara şahitlik edeceğiz. Diğer taraftan Ayasofya bize kendini duygularını, hissettiklerini, yaşadıklarını, kendi tarihini ve biyografisini anlatıyor. Ve inanıyorum ki Galata Köprüsünden geçen binlerce İstanbullu Ayasofya’nın bu haykırışını bu seslenişini duyacak. Ve tarihi bir ana şahitlik edecekler. Yarın yüz binler bu köprüden geçecek. Biz de her bir ziyaretçimize Ayasofya’nın fotoğrafını arkasında ise ibadete açan kararnamesini bir kartpostal halinde bu günün hatırasına 24 Temmuz 2020 tarihini belirtmek suretiyle gelen ziyaretçilerimize bir hatıra olarak teslim edeceğiz” açıklamasında bulundu.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Tarihi Galata köprüsü üzerinde Ayasofya sergisi
Beyoğlu Belediyesi tarafından tarihi Galata Köprüsü üzerinde 'Ben Ayasofya' resim sergisi açıldı. Sergide Ayasofya Camii ve camiye ait eski resim ve haber yazıları sergilendi.
