3. Murad döneminde Sadrazamlık yapan Lala Mustafa Paşa adına 2016 yılında yapılan çeşmeden Ramazan ayında Osmanlı şerbeti akıyor. Her gün özel ustalar tarafından yapılan 3 ton Osmanlı Şerbeti iftardan hemen sonra şebeke suyunun hattına bağlanıyor.
İftardan sonra Cumhuriyet caddesinin trafiğe kapatılmasıyla birlikte çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikler arasında faytonlar, İslami kitap fuarları, kadayıf dolması ikramları yer alırken en çok ilgi Şerbet Çeşmesine gösteriliyor. Erzurumlu vatandaşların akın ettiği çeşmede 3 ton Osmanlı şerbeti 2 saat içerisinde tükeniyor.
Ramazan ayının son gününe kadar iftar sonrasında Lala Paşa Meydanı’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Lala Mustafa Paşa Çeşmesinden şerbet ikramında bulunulacak.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Tarihi çeşmeden Osmanlı şerbeti akıyor
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Lala Paşa Meydanı'nda bulunan tarihi çeşmeden Osmanlı şerbeti akıyor. Erzurumlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çeşmede günde 3 ton şerbet içiliyor.
