İSTANBUL/İHA- Uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Yeşilçam’ın efsane ismi Münir Özkul, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Oynadığı Mahmut Hoca, Yaşar Usta ve birçok karakterle gönüllerde yer bulan Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenleniyor. 200’den fazla filmde rol alan usta sanatçı için düzenlenen törene çok sayıda sanatçı, aile yakını ve sevenleri katıldı. Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.
Münir Özkul’un eski eşi Suna Selen de törene katılarak Umman Özkul’a destek oldu. Suna Selen, “Türk Tiyatrosu için çok önemli bir isimdi. Çok değerli bir sanatçımızdı. Şunu da söyleyeyim böyle bir melekle beraber olduğu için şanslıydı. Aslında Umman Hanım hepimizin şansıydı. Hepimiz biliyoruz ne kadar yaşamını uzattığını, iyi baktığını” ifadelerini kullandı.
"BİZ ALAYLI OLARAK GELDİK SİNEMAYA VE ONLARIN YANINDA ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİK”
Hababam Sınıfı filminde "Bacaksız" lakaplı öğrenciyi oynayan Tuncay Akça, Özkul’un üzerinde çok emeği olduğunu belirterek, ”Böyle bir yerde duygu olmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Sinemanın ve tiyatronun başı sağ olsun. Benim sinemaya gelmemde temeli olan bir insan. Bizi buraya getiren bir insan, hocamızdı. Biz alaylı olarak geldik sinemaya ve onların yanında çok şeyler öğrendik” diye konuştu.
"BÜTÜN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMUŞ BİR İNSAN”
Münir Özkul ile birlikte çok sayıda filmde rol alan ve "Hayta İsmail" olarak akıllara kazınan Ahmet Arıman ise, ”Sözün bittiği yer derler ya şuan öyleyiz. Fakat geçmişe bakmak lazım. Türk sinemasına can veren bir oyuncu. Sadece bizim Mahmut Hocamız değil. Yıllar önce çektiği filmlerle de adını duyurmuş. Onun oğlu olduk kaç defa filmlerde. Bütün Türkiye’ye örnek olmuş bir insan” şeklinde konuştu.
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
12:12 Elon Musk'ın Twitter süreci yargıdan döndü: 'Yatırımcıları zarara uğrattı'
11:09 Meteoroloji'den bazı iller için 'sarı' alarm: Kuvvetli yağış uyarısı verildi
01:27 Fitch'ten Hürmüz Boğazı açıklaması: '6 ay kapalı kalırsa petrol fiyatları ortalama 120 doları görebilir'
01:12 Aydınspor eski başkanı Erhan Özlüer ve kardeşine silahlı saldırı
23:57 ‘Trump, Hark Adası’nı ele geçirerek Hürmüz Boğazı’nı açmaya hazırlanıyor’
15:12 İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili uyardı: Alacak ve satacak olanlar dikkat
15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu terörü küresel barışı tehdit ediyor
Münir Özkul için ilk tören
93 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının usta ismi Münir Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenleniyor.
