Osmanlı saraylarının vazgeçilmez kumaşı olan kutnudan yapılan ürünler, gençlerden yoğun ilgi görüyor. 45 yaşındaki tasarımcı Şule Aydemir ve eşi Erdal Aydemir’in 80 metrekarelik Hayal isimli atölyelerinde yeniden tasarladıkları kumaş, genç kesimin modası olma yolunda ilerliyor. En büyük hayallerinin kültürlerinde önemli bir yere sahip kumaşın kaybolmaması olduğunu söyleyen Şule Aydemir ve eşi Erdal Aydemir, hedef kitlelerinin genç kesim olduğunun altını çiziyor.
Atölyelerinde kutnu kumaşını markalaştırmaya çalıştıklarını belirten Şule Aydemir, “Atölyemizde kutnuyu markalaştırmaya çalışıyoruz. Kendi imkanlarımızla kutnunun markalaşmasında bir nebze olsa katkımız olsun istiyoruz. Kutnunun vazgeçilmez bir tadı vardır. Eşimle beraber çalışmaya başladığımızda bundan daha da zevk almaya başladık. Kutnu geçmişten günümüze kadar gelmiş ancak dikkatimizi çeken gençlerin kutnuya uzak olmasıydı. Bizim hedef kitlemiz gençler oldu. Gençlerin dikkatini çekmek için tasarım yapmaya karar verdik. Önce deseninden başladık, desenine ilk önce puanlı dedik, 50-60’lara gidelim dedik. Puanlı ekose derken yaklaşık 8 aylık çalışma sonucu kutnuyu bu seviyeye getirdik” dedi.
“HEDEFİMİZ GENÇLER”
Hedeflerinin geçler olduğunu vurgulayan Şule Aydemir, “Özellikle gençlerin kumaşa bakışları bizleri çok mutlu etti. Şuan için gençlerin beğenmesi, gittiğimiz festivallerde gençlerin yanımıza gelmesi, mezuniyetime bu kumaştan istiyorum demesi bile bizim emeğimize değdi diyoruz. Özellikle puanlı ve ekosede beklenenden çok fazla beğeni alıyoruz. Hedefimiz gençlerdi, hedefimize bir basamak yaklaştık. Biz kutnunun satışlarını arttırmak istiyoruz, kutnuyu her evde tekrar görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“80 METREKAREDEN DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYORUZ”
80 metrekarelik atölyelerinden dünyaya açılmak istediklerini söyleyen Şule Aydemir, “Biz sadece Gaziantep’te değil, bütün dünyaya kutnuyu tanıtmak ve satmak istiyoruz. Bu turizme de katkı sağlayacak. Bizim atölyemiz 80 metrekare ve buradan dünyaya açılmak bizim hedefimizdir” diye konuştu.
Erdal Aydemir ise, 20 senelik bir birikimleri olduğunu ve bu birikimi atölyelerinde topladıklarını, ürünlerini tasarlarken detay çözmede çok rahat davrandıklarını ve yaptıkları her şeyin kutnu kumaşından olduğunu, amaçlarının gençlere kutnu kumaşını tanıtmak ve kültürlerini yeniden yaşatmak olduğunu ifade etti.
17:43 Ankara'da FETÖ soruşturması: 7 kişi tutuklandı
17:41 Fransa basını: Mossad, Elysee'nin Ortadoğu danışmanının telefonunu hackledi
17:22 Yasa dışı bahis gelirini ‘altın alımı’ göstererek aklayan şüphelilere operasyon: 67 şüpheli tutuklandı
16:45 A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı: 4 isim ilk kez çağrıldı
16:43 Küresel gıda krizi kapıda: Dünya genelinde açlık çekenlerin sayısı 520 milyona ulaşabilir
16:21 Suudi Aramco Avrupa rafinerilerine sevkiyatı durduruyor
16:18 Putin, oyunu internet üzerinden kullandı
15:40 Bilim dünyasında 100 yılı aşkın süre sonra bir ilk: Yeni kedi türü keşfedildi
15:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uçak olmaz burada dedikleri İstanbul Havalimanı rekordan rekora koşuyor
14:57 Ay'da 'yüzyılda bir' oluşan dev krater keşfedildi
14:43 AKOM tarih verdi: İstanbul’a sağanak yağış geliyor
14:11 Daltonlar operasyonunda 7 tutuklama
14:09 İzmir'de FETÖ operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
14:07 Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı
14:05 Adana'da uyuşturucu operasyonu: 58 gözaltı
13:55 48 milyon TL’lik vurgun: 'Konya merkezli 24 ilde ‘Paravan 1’ operasyonu'
Kutnu gençlerin gözdesi oluyor
Gaziantep'te bir zamanlar saray kumaşı olarak kullanılan kutnudan ürünler tasarlayan tasarımcı Şule Aydemir, gençlerden yoğun talep alıyor.