NEVŞEHİR/İHA - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler gökyüzünden peribacalarını izlemenin keyfini yaşıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.
"BALON DÜNYANIN EN GÜVENLİ VE EN BASİT HAVA TAŞITIDIR"
Balon görevlisi Burak Tuz, Kapadokya’ya balon turuna katılmak için dünyanın dört bir yanından turistleri misafir ediyoruz dedi. Tuz, “Üç yıldır balon pilotu olarak görev yapmaktayım. Balon turlarına ilgi ülkemizin genel turizm halinden dolayı biraz düşük. Fakat dünyanın her tarafından misafirlerimiz gelmektedir. Balon turlarımız bir ila bir buçuk saat arasında sürüyor. Dünyanın her tarafından misafirlerimiz geliyor. Asya, Avrupa olmak üzere her bölgeden Kapadokya’ya balon turlarına katılmak üzere turistler geliyor. Balon dünyanın en güvenli ve en basit hava taşıtıdır. Balon turlarının 200 ila 250 yıllık bir geçmişi vardır. Hiçbir şekilde korkulacak bir şey yoktur. Herkes gelip balon turlarına gönül rahatlığı ile binebilir” dedi.
17:50 Antalya'da bir genç elleri arkadan bağlı halde ölü olarak bulundu
17:32 Irak Petrol Bakanlığı: Petrolün sevkiyatından alıcılar sorumlu
17:21 TMSF 106 aracı satışa çıkarıyor: İhalede lüks otomobiller de var
17:02 Tarihe geçti: Albay Özlem Karapınar Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın paşası oldu
16:52 Manş Denizi'nde göçmen teknesinde yangın çıktı: 157 kişi kurtarıldı
16:21 YAŞ kararları açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı terfi etti
16:18 Türkiye'nin 'en lezzetli simidi' belli oldu: Hangi şehrin simidi ilk sıraya oturdu?
15:52 WMO'dan 'Süper El Nino' uyarısı: Asıl kötü kısmı Ağustos-Ekim döneminde geliyor
15:24 Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı Rafet Dalkıran oldu
14:54 Tutuklanan Erdal Beşikçioğlu’nun esrar testi pozitif çıktı
14:28 İSKİ duyurdu: İstanbul'da 6 ilçede 20 saat su kesintisi yapılacak
14:14 Uzmanından '40 derece' uyarısı: Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor
14:01 Husiler duyurdu: Suudi Arabistan'da havalimanına İHA saldırısı
13:34 BlackRock Kriptoda ‘Kasadar’ Olmaya Hazırlanıyor: Stabil Koinler İçin İki Yeni Dev Hamle
13:32 FBI'ın kıdemli karşı istihbarat ajanı 1 milyon dolarlık kripto para çaldı, ne yapacağını yapay zekaya sordu
13:30 Japonya'da rekor sıcaklıklar: Tokyo hayvanat bahçesinde 3 aslan öldü
Kapadokya semalarında büyülü yolculuk
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler balon turu ile peri bacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşıyor.