Bir çok tarihi yapının bulunduğu Frig Vadisi, adeta kendisine verilecek bir fırsatı bekliyor. Tarihi vadinin hak ettiği değerini alması için adeta çırpınan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Alanın korunması ve gelen turistlere rehberlik edilmesi noktasında Han Belediyesi’nin destekleri devam ederken, Başkan Şanlı tanıtımlar için herkesi sorumluluk almaya davet etti. Frig Vadisi’ni dünyanın 8. harikası olarak nitelendiren Başkan Şanlı, doğal film platosunun kullanılması için tüm yapımcıları ilçeye davet etti.
"TÜM DÜNYAYA TANITABİLİRİZ"
Turistlerin ağırlanması noktasında sıkıntıların yaşandığını anlatan Başkan Şanlı, "Burası Friglerin en büyük ibadet merkezi. Milattan önce 3 binli yıllara dayanan bir tarih var. Ama burası bu vadinin güzelliklerine rağmen, yani Kapadokya’dan daha üstün bir yer olmasına rağmen önem verilmedi. Kültür Bakanlığı’nın, devletin yetkililerinin bir an önce buraların iyi bir tanıtımının yapılması noktasında el atması gerekir. Çünkü burada değişik mezarlar var. O dönemin ibadet yapılan en büyün anıtı, Kibele burada. O nedenle buralara daha çok önem vermemiz gerekiyor. Hele hele günübirlik turistler geliyor ama bu bölgede konaklayacak turistleri ağırlayacak yerlerimiz yok denecek kadar az. O nedenle ben buradan Eskişehir’in Ticaret Odası’nı, tüm illerin ticaret odalarını ve bütün yatırımcıları bu bölgeyi gezmeye davet ediyorum. Belki onlarla birlikte bir sinerji oluşturarak, bu tarihi ve güzel Frig Vadimizi canlandırırız. Tüm dünyaya da tanıtabiliriz" dedi.
"GÜZEL BİR FİLM PLATOSU OLARAK KULLANILABİLİR"
Yapımcıları Han’a beklediklerini kaydeden Başkan Şanlı, "Dünyada 7 harika var diyoruz ama burası da 8. harikası. Biz bu harikayı dünyaya duyurmalıyız. O nedenle bütün devlet yetkililerinden sorumluluk bekliyorum. Yani bu güzellikleri neden insanoğluna tanıtmıyoruz? Yani milattan önce 3 bin yıllarında bize miras bırakılan bu topraklarda, bizim de gelecek nesillere söyleyecek bir takım miraslarımız olmalı diyorum. Aynı zamanda ben bütün yerli ya da yabancı yapımcıları buraya çağırıyorum ve bekliyorum. Niye derseniz; burada sanki bir film platosu var. Niye olmasın? Güzel de bir film platosu olarak kullanılabilir. Buraya geldikleri zaman biz belediyemiz olarak her türlü desteği ve olanağı sağlarız. Bir daha söylüyorum, yerli ya da yabancı bütün yapımcıları, televizyonları, sinemacıları ilçemize bekliyorum" diye konuştu.
17:50 Antalya'da bir genç elleri arkadan bağlı halde ölü olarak bulundu
17:32 Irak Petrol Bakanlığı: Petrolün sevkiyatından alıcılar sorumlu
17:21 TMSF 106 aracı satışa çıkarıyor: İhalede lüks otomobiller de var
17:02 Tarihe geçti: Albay Özlem Karapınar Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın paşası oldu
16:52 Manş Denizi'nde göçmen teknesinde yangın çıktı: 157 kişi kurtarıldı
16:21 YAŞ kararları açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı terfi etti
16:18 Türkiye'nin 'en lezzetli simidi' belli oldu: Hangi şehrin simidi ilk sıraya oturdu?
15:52 WMO'dan 'Süper El Nino' uyarısı: Asıl kötü kısmı Ağustos-Ekim döneminde geliyor
15:24 Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı Rafet Dalkıran oldu
14:54 Tutuklanan Erdal Beşikçioğlu’nun esrar testi pozitif çıktı
14:28 İSKİ duyurdu: İstanbul'da 6 ilçede 20 saat su kesintisi yapılacak
14:14 Uzmanından '40 derece' uyarısı: Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor
14:01 Husiler duyurdu: Suudi Arabistan'da havalimanına İHA saldırısı
13:34 BlackRock Kriptoda ‘Kasadar’ Olmaya Hazırlanıyor: Stabil Koinler İçin İki Yeni Dev Hamle
13:32 FBI'ın kıdemli karşı istihbarat ajanı 1 milyon dolarlık kripto para çaldı, ne yapacağını yapay zekaya sordu
13:30 Japonya'da rekor sıcaklıklar: Tokyo hayvanat bahçesinde 3 aslan öldü
Frig Vadisi keşfedilmeyi bekliyor
Bir kısmı Eskişehir sınırları içerisinde bulunan Frig Vadisi, adeta bir doğal film platosu.