Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, sanatı sokağa taşıdı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın hayalini kurduğu, ressam Nazife Bilgin Hazar’ın elinde hayat bulan ’Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesi kapsamında, ilk olarak Akbelen Bulvarı üzerindeki toplu konut binalarının dış cepheleri, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Diego Rivera, Frida, Neşet Günal ve Osman Hamdi Bey gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin reprodüksiyonları ile adeta bir sanat eserine dönüştü. Eski duvarlar, dünyaca ünlü ressamların unutulmaz eserleri ile renklenirken, çevreden geçen herkes resimlere bakmadan geçmiyor. Bölgedeki binaların duvarlarının tamamı boyanırken, cadde açık hava resim sergisine döndü.
"BU BENİM BEKLEDİĞİM, ARADIĞIM PROJEYDİ"
Yaptığı resimlerle ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Nazife Bilgin Hazar, "34 yıllık bu binaları nasıl renklendiririz diye fikir alışverişinde bulunduk. Bu benim beklediğim, aradığım projeydi. Yani gerçekten duvar resmini çok seviyorum. Çünkü duvar sanatı en iyi anlatım sanatıdır. İnsanları birbirine kaynaştırır. Sanatı insanların ayağına getirmek istedim. Yerli ve yabancı sanatçıların eserlerini yaptım. Bu çalışmaya 16 Temmuz 2017’de başladım. O günden bugüne kadar baya bir çalışmalar yaptım. Şu anda Frida Kahlo’nun ’Ben ve Papağanlarım’ resmini duvara yapıyorum. Bu da inşallah bir hafta içinde bitecek. Ondan sonra bir eser daha yapacağım. Burada şu anda belirlenen panjurları yapacağım. Burada Haziran’ın sonuna kadar işim var. Tabii bu tarih değişebilir çünkü yaptıkça çıkıyor. Bugüne kadar 25 duvar boyadım. Bu devam da edecek" şeklinde konuştu.
"SANATI İNSANLARIN AYAKLARINA GETİRECEĞİM"
Tepkilerin çok güzel olduğunun altını çizen Hazar, "Ben bu kadar tepki alacağımı tahmin etmedim. Benim hep hayalim insanları sanatla buluşturmaktı. Ben özellikle dünyada çok iz bırakmış sanatçıların resimlerini ele aldım. O sayede insanlar öğreniyorlar. Gelip sürekli resimlerle ilgili bilgi soruyorlar. Öğrendikten sonra gidip araştıralım diyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Bundan sonraki hedefim hep duvar resmi yapmak. Çünkü bunu yapmayı çok seviyorum. Bir haftadır hasta olduğum için yoktum. Sürekli başlamalıyım, gitmeliyim diyordum. Tam hastalığım geçmemesine rağmen yine geldim ve çalışmaya başladım. Ben bu sosyal sorumluluk projesi altında çalışmalarıma devam edeceğim. İnsanları mutlu edeceğim. Sanatı insanların ayaklarına getireceğim" ifadelerini kullandı.
17:50 Antalya'da bir genç elleri arkadan bağlı halde ölü olarak bulundu
17:32 Irak Petrol Bakanlığı: Petrolün sevkiyatından alıcılar sorumlu
17:21 TMSF 106 aracı satışa çıkarıyor: İhalede lüks otomobiller de var
17:02 Tarihe geçti: Albay Özlem Karapınar Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın paşası oldu
16:52 Manş Denizi'nde göçmen teknesinde yangın çıktı: 157 kişi kurtarıldı
16:21 YAŞ kararları açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı terfi etti
16:18 Türkiye'nin 'en lezzetli simidi' belli oldu: Hangi şehrin simidi ilk sıraya oturdu?
15:52 WMO'dan 'Süper El Nino' uyarısı: Asıl kötü kısmı Ağustos-Ekim döneminde geliyor
15:24 Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı Rafet Dalkıran oldu
14:54 Tutuklanan Erdal Beşikçioğlu’nun esrar testi pozitif çıktı
14:28 İSKİ duyurdu: İstanbul'da 6 ilçede 20 saat su kesintisi yapılacak
14:14 Uzmanından '40 derece' uyarısı: Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor
14:01 Husiler duyurdu: Suudi Arabistan'da havalimanına İHA saldırısı
13:34 BlackRock Kriptoda ‘Kasadar’ Olmaya Hazırlanıyor: Stabil Koinler İçin İki Yeni Dev Hamle
13:32 FBI'ın kıdemli karşı istihbarat ajanı 1 milyon dolarlık kripto para çaldı, ne yapacağını yapay zekaya sordu
13:30 Japonya'da rekor sıcaklıklar: Tokyo hayvanat bahçesinde 3 aslan öldü
Cadde açık hava resim sergisine döndü
Mersin'de merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında dünyaca ünlü ressamların eserleri Ressam Nazife Bilgin Hazar tarafından evlerin duvarlarına yansıtıldı.