Boşnak kültürünün tüm renkleri ve damak tatlarının şenliklere katılanların beğenisine sunulduğu etkinlikler, Belediye Hizmet Binasından mahalle meydanına kadar Tapan Orkestrası eşliğinde gerçekleşen yürüyüşle başladı. Şenlikler, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Figen Güren, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün ardından, Küçükköy Meydanı’na Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen’in hediye ettiği Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün açılışıyla başladı.
MİSAFİRLERE KÜÇÜK SÜRPRİZLER YAPILDI
Küçükköy Meydanı’nda Boşnak Halk Oyunları gösterilerinin sunulduğu şenliklerde, eşsiz mutfağı ile Küçükköy Mutfağı ve El Emekleri Sergileri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Boşnak kültürünü yansıtan kendine has yöresel kıyafetlerin de sergilendiği şenlikte, gün boyunca tüm sokaklarda yöresel müzikler çalınarak, misafirlere küçük sürprizler yapıldı.
Ayvalık-Küçükköy’deki 3. Teferiç Şenlikleri, Boşnak kültürünün sempozyumlarla anlatılırken, kendine has folklorik müzikleri, kıyafetleri ve en önemlisi yöresel malzemelerle hazırlanan mutfağı, kent meydanında katılımcıların beğenisine şenlik süresince sunulmaya devam edilecek.
10:58 Rapçi Killa Hakan yoğun bakıma alındı
10:56 Altın fiyatlarında kritik eşik: Bankalar ne bekliyor?
10:35 Fon soruşturmasında gelişme: Eski SPK Kurul Başkan Vekili Enver Usca dahil 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı
10:31 Ukrayna'da skandal: Gizli 'işkencehane' ortaya çıkarıldı
10:20 İran'dan ABD'ye uyarı: 'Savaşın coğrafyası bölgeyle sınırlı kalmaz'
10:18 Ekim ayı enflasyonu belli oldu
09:14 Altın fiyatlarında kritik eşik: Bankalar ne bekliyor?
09:12 Eski Borsa İstanbul Müdürü Korkmaz Enes Ergun tutuklandı
09:09 MİT Başkanı Kalın, Türk Devletleriyle ortak alarm sistemi kurduklarını duyurdu
09:07 Elon Musk'ın beyin çipi firması Neuralink, insan beynini Grok'a bağladı
20:27 Akdeniz'de Datça açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem
20:17 Kayseri'de iş yeri yangını: Çok sayıda ekip sevk edildi
19:59 Ajan eşlik etmiş! Bolsonaro'nun ABD'ye kaçışında Mossad izi
19:56 Brezilya'nın en büyük kripto borsası saldırıya uğradı
19:46 Trump'ın Florida'daki malikânesinin yakınlarında uçak düştü: 9 ölü
19:36 Husiler: Suudi Arabistan'daki Cizan Havalimanı'nda askeri uçağı hedef aldık
Boşnak kültürü Teferriç Şenlikleri'yle yaşatılıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, 3. kez Teferriç Şenlikleri'ne ev sahipliği yaptı.