Hüseyin Yusuf El-Sevalime, 6 aylıkken aldığı ve şimdi 7 yaşında olan El Mudellel adlı papağana sureleri nasıl öğrettiğini İHA’ya anlattı. Ürdün’de yaşayan Hüseyin Yusuf El-Sevalime’nin Kuran-ı Kerim’den sure okuyan papağanı sosyal medyada izlenme rekorları kırmıştı. Başkent Amman’ın 20 kilometre kuzeydoğusunda yaşayan El-Sevalime, El Mudellel adlı papağana sureleri nasıl öğrettiğini anlattı. El-Sevalime, 6 aylıkken aldığı ve şimdi 7 yaşında olan El Mudellel (Şımarık) adını verdiği papağanına olan sevgisini anlatarak, “Dünyanın en zeki kuşlarından biri olan papağana Kur’an öğretmekten daha güzel bir şey yok” dedi.
Papağana Kur’an öğretme evrelerini anlatan Ürdünlü El-Sevalime "Papağana, önce bir grup kelime öğrettikten sonra kelimeleri cümleler halinde öğrettim. Allah’a şükür ona İhlas Suresini, Kevser Suresini ve Tebbet (Mesed) Surelerini öğrettim. Papağanın öğrenme kabiliyeti varmış o da Allah’ın lütfuyla öğrendi” ifadelerini kullandı.
Papağanın kendini mutlu ve güvende hissetmesinin ardından öğrendiğini akıcı bir şekilde verebileceğini dile getiren El Sevalime, El Mudellel’in uzun süre geçtikten sonra öğrendiklerini unutmaması umduğunu dile getirerek, papağanına daha fazla sure öğretmeye çalışacağını söyledi.
Kameraları görünce ürken El Mudellel, kamera gizlendikten sonra kendini güvende hissederek İhlas, Mesed ve Kevser Surelerini okuduktan daha sonra “Estağfirullah, Elhamdülillah”, “La ilahe illallah” tespihlerini söyledi.
Diş teknisyeni olan El Sevalime, “Daha önce, 1979 ila 2009 yılları arasında, 30 yıl yaşamış adı Alex olan bir papağan 150 kelime öğrenmişti. Benim papağınım Elmudellel ondan iki kat daha fazla kelime öğrendi. El Mudellel 250 ila 300 kelime öğrendi. Kuveyt, Avustralya, Almanya ve Amerika’dan beni arayıp tebrik edenler oldu” ifadelerini kullandı.
Papağanların piyasada uygun fiyatta bulunduğunu El Sevalime, papağanlara gösterilen özen ve ilginin çok daha önemli olduğunu ve parayla ölçülemediğini söyledi. El-Sevalime, “El Mudellel benim çocuklarımdan biri oldu. Kasım ayında hastalandığında beni çok korkuttu. Onu veterinere götürecek maddi gücüm yoktu. Fakat Amman’da hayvan sağlığı hastanesinde bir arkadaşım vardı. Geldi ve gerekli tedaviyi yaptı, ilaçları temin etti” dedi.
17:50 Antalya'da bir genç elleri arkadan bağlı halde ölü olarak bulundu
17:32 Irak Petrol Bakanlığı: Petrolün sevkiyatından alıcılar sorumlu
17:21 TMSF 106 aracı satışa çıkarıyor: İhalede lüks otomobiller de var
17:02 Tarihe geçti: Albay Özlem Karapınar Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın paşası oldu
16:52 Manş Denizi'nde göçmen teknesinde yangın çıktı: 157 kişi kurtarıldı
16:21 YAŞ kararları açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı terfi etti
16:18 Türkiye'nin 'en lezzetli simidi' belli oldu: Hangi şehrin simidi ilk sıraya oturdu?
15:52 WMO'dan 'Süper El Nino' uyarısı: Asıl kötü kısmı Ağustos-Ekim döneminde geliyor
15:24 Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı Rafet Dalkıran oldu
14:54 Tutuklanan Erdal Beşikçioğlu’nun esrar testi pozitif çıktı
14:28 İSKİ duyurdu: İstanbul'da 6 ilçede 20 saat su kesintisi yapılacak
14:14 Uzmanından '40 derece' uyarısı: Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor
14:01 Husiler duyurdu: Suudi Arabistan'da havalimanına İHA saldırısı
13:34 BlackRock Kriptoda ‘Kasadar’ Olmaya Hazırlanıyor: Stabil Koinler İçin İki Yeni Dev Hamle
13:32 FBI'ın kıdemli karşı istihbarat ajanı 1 milyon dolarlık kripto para çaldı, ne yapacağını yapay zekaya sordu
13:30 Japonya'da rekor sıcaklıklar: Tokyo hayvanat bahçesinde 3 aslan öldü
Üç sure okuyan papağan şaşırtıyor
Ürdün’de İhlas, Kevser ve Mesed (Tebbet) Surelerini okuyan papağan görenleri mest ediyor.