İSTANBUL/İHA- Denizlerde balık neslinin sürdürülebilirliği ve sağlıklı balık tüketimi açısından mevzuatta belirlenen ölçülerde balık avı yapılabilmesi için balık tezgahlarında denetimler devam ediyor. İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde gece saatlerinde denetim yaptı. Ekipler, balık boylarını kontrol ederek, ölçülere uymayan 1 ton balığa el koydu. Ocak ayında şu ana kadar, standartlara uymadığı için Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde 6 tonu aşkın balık çeşidine el konulduğu bildirildi. Bunun yanı sıra avlanması yasak olan balıkları avlayan balıkçılara da idari para cezası kesildi.
“BİR BALIĞIN HAYATINDA ONA BİR DEFA ÜREME FIRSATI VERMEZSEK, NESLİNİ DEVAM ETTİREMEZ”
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “1380 sayılı su ürünleri kanununa istinaden, denizde boy, zaman ve yer yasaklarına bakıyoruz. Karaya çıkış noktalarında boy denetimine bakıyoruz. Her balığın avlanması gereken boylar vardır. Boy denetimine baktık burada. Nakil belgelerini kontrol ettik. Denetimlerde yaptığımız boy yasaklarından bahsetmek istiyorum. Boy yasağı bir balığın hayatında ona bir defa üreme fırsatı vermezsek, neslini devam ettiremez”
“BAZI BÖLGELERDE HAMSİ BALIĞININ TUTULMASINA 10 GÜN YASAK GETİRİLDİ”
“Bizler de sürdürülebilir balıkçılık için, gelecek nesillerin balık yiyebilmesi için, balıkçıların da balık tutmaları ve mesleklerini icra etmeleri için buna dikkat ediyoruz. Boy hamsi balığında 9 santimdir. Geçtiğimiz günlerde hamsideki küçük boylardan dolayı bakanlığımız bazı bölgelerde hamsi balığının tutulmasına 10 gün yasak getirdi.”
“EĞER KÜÇÜK BOYDA BALIK ALIRSANIZ, BALIK NESLİ TEHLİKEYE DÜŞECEK”
“Bugün halde yaptığımız incelemelerde genel olarak hamsinin donuk olarak geldiğini gördük. Herhangi bir boy yasağına rastlamadık. Fakat bir miktar istavrit, mezgit ve turna balığına el koyduk. Denizde, karaya çıkış noktalarında, halde ve perakende satış noktalarında denetimlerimiz sürüyor. Sürdürülebilir balıkçılık için vatandaşlara, küçük boyda balık almayın. Eğer küçük boyda balık alırsanız, balık nesli tehlikeye düşecek diye sesleniyoruz.”
“HAMSİ 9 SANTİM, İSTAVRİT 13 SANTİM, MEZGİT BALIĞI 13 SANTİM, LÜFER 18 SANTİM, PALAMUT BALIĞINDA DA 25 SANTİM”
“Eğer vatandaşlarımız almazsa balıkçımız da avlamaz zaten. Hamsi 9 santim, istavrit 13 santim, mezgit balığı 13 santim, lüfer 18 santim, palamut balığında da 25 santim boy yasaklarına dikkat etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız küçük boyda balık gördükleri zaman ‘Alo 174’ gıda hattını aradıklarında, biz onlara gerekli denetimleri yapıp geri dönüş sağlayacağız” dedi.
12:23 Suçüstü yakalanan zeytin hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
12:22 Formula 1’de Max Verstappen üst üste 4. kez şampiyon
12:20 Beşiktaş - Göztepe maçının VAR koltuğunda Erkan Engin olacak
12:18 Niğde - Çiftlik yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı
12:15 Kayseri’de kar temizleme ve tuzlama çalışması devam ediyor
12:12 Kamuya toplu akaryakıt alımıyla 3 milyar lira tasarruf sağlandı
12:11 Bakan Kurum, depremde evi yıkılan başöğretmenin yeni evine misafir oldu
12:11 Sivasspor - Kasımpaşa maçının hakemi Burak Pakkan stadyum zeminini inceledi
12:08 Zonguldak’ta kar yağışı sonrası güzergahlar ulaşıma açıldı
12:08 Melikgazi Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi’nden temiz çevre farkındalık etkinliği
12:08 UFK Başkanı Şenocak: “Fındık üretici destekleme modeli revize edilmeli”
12:08 Samsun’da Öğretmenler Günü törenle kutlandı
12:03 Görmediği öğrencilerinin gönlüne ’sazının teliyle’ dokunuyor
12:03 Tarımsal Araştırma Enstitüsünde kenevir tohumundan biyodizel üretildi
12:01 Sonbahar güzelliğinin yaşandığı kayısı bahçelerinde üreticiler yeni sezona hazırlanıyor
12:01 Niğde’de öğrenciler emniyet ekiplerince bilgilendiriliyor
İstanbul'da balık tezgahlarında denetim yapıldı
İstanbul'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurallara aykırı avlanmayı önlemek için, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bulunan balık tezgahlarında denetim yaptı. Yaklaşık 1 ton balığa el konuldu.