BURSA/İHA- Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden mezun olan Miray Yerliyurt, yaklaşık on yıl uluslararası şirketlerde dijital pazarlama alanında çalıştı. Yoğun iş temposu sağlıksız beslenme alışkanlıklarıyla birleşince sık hasta olmaya ve kendini yorgun hissetmeye başlayan Yerliyurt, sağlığını geri kazanmak için araştırmalar yaparken vegan beslenmeyle tanıştı. Türkiye’nin meyve, sebze çeşitliliği, yemek kültürümüzde büyük bir yere sahip olan baklagiller ve kuru yemişler de vegan olmasına imkân sağladı.
Vegan olan veya olmayan herkesin sevgiyle karşılanacağı, lezzetli yemeklerin yendiği bir buluşma noktası oluşturmak için harekete geçen Yerliyurt, Good Call Cafe’yi açarak Bursa’da bir ilke imza attı. Yerliyurt, menüsünü oluştururken alıştığımız tatlardan uzaklaşmadan besleyici ve lezzetli tarifler kullanarak misafirlerin gönlünü kazandı. Hayvani ürünler kullanmadan lezzetli ve sağlıklı yiyecekler hazırlayan Yerliyurt, kahvelerinde badem, fındık ya da Hindistan cevizi sütü kullanırken, tatlılarda yumurta yerine muz, köfte, burger ve dönerinde ise et yerine sebze ve baklagiller kullanıyor.
Veganlığın bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Yerliyurt, “Veganlar, hem yediklerinde, hem kozmetik ürünlerinde hem de giydiklerinde hayvani ürün kullanmamaktadır. Bizim yaptığımız da insanlara bunun kolay bir alışkanlık olabileceğini aşılamaktır. Keklerimizde yumurta yerine muz, süt yerine ise kendi hazırladığımız yulaf sütünü kullanıyoruz. Ortaya çıkan lezzet ise, alışık olduğumuz lezzetten farklı olmuyor. Daha hafif ve daha sağlıklı bir kek hazırlamış oluyoruz. Bizim vegan bir kafe olduğumuzu bilmeden gelenler çoğunlukta. Yedikten sonra kekimizin târifini isteyen çok fazla misafirimiz oluyor” dedi.
İSKENDER DÖNERİN TAHTINI ALABİLECEK Mİ
İskender döneri ile ünlü Bursa’da hayvani gıda tüketmeyenleri de düşündüklerini belirten Yerliyurt, “Vegan dönerimiz buğdaydan oluşmaktadır. Hamur gibi yoğurduğumuz yüksek proteinli karışımımızı, daha sonra pişiriyoruz. Pişirdiklerimizi de döner gibi keserek servis ediyoruz. Bilindiği gibi fazla et tüketimi kalp hastalıklarına ve damar tıkanıklarına sebep oluyor. Bunun için de sağlığına özen gösterenlere alternatif bir yemek sunmuş oluyoruz. Lezzet olarak hiçbir farkının olmadığını her tadan gözleriyle bizlere hissettiriyor” diye konuştu.
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
12:18 Altın fiyatları üst üste yükseliyor: Rallinin nedeni açıklandı
Bu kafede hayvan ürünleri kullanılmıyor
Sağlıklı beslenmek ve hayvanları korumak adına harekete geçen Miray Yerliyurt, Bursa’nın ilk yüzde 100 vegan kafesini açtı. Dönerinden tatlısına, kekinden pastasına kadar hiçbir üründe hayvani gıda kullanılmazken, ilk kez tadanlar ise lezzeti karşısında şaşırıyor.