NİĞDE/İHA- Depolardaki yaklaşık 250 bin ton patates tazelik durumlarına göre seçilip Türkiye´nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.
Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO’nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi.
Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan 250 bin ton patates, tazelik durumuna göre seçilip tırlara yüklenerek Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı.
Üreticiler, depolarda bekleyen patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini sevinçle karşıladı.
Merkeze bağlı Konaklı Beldesinde Patates üretimi yapan Abdül Karaman ; "Karar çiftçiler için bir ışık oldu. İnsanların yüzü gülmeye başladı piyasadaki maliyetler belli ve bu maliyetlerle bir daha ekim çok zor olacaktı şimdi daha da iyi oldu. Patatesleri hayvanlar yiyecekti şu an çiftçinin yüzü gülmeye başladı karardan memnunuz. Devletimiz çiftçinin arkasında durdu" dedi.
Rahim Aygün ise; "Devletimiz bu kararı aldı çiftçiye doping oldu fakat devlet bu kararı 20 gün önce alsa yüzde yüz daha etkili olacaktı çünkü insanlar telaşa düştü malının birçok kısmını hayvan yemliği olarak tükettiler. Şu anda elinde kalanları da devletimiz kanalıyla Toprak Mahsulleri Ofisine veriyorlar. Bu alım olmasaydı depoda çürüyecekti hayvan yemliği olarak dahi tükenmeyecekti, tamamen depoda çürümeye terk edilecekti. Devlet bu işe el attı çiftçi bir nebze de olsa kurtuldu büyük bir yükten" dedi.
18:00 Türk edebiyatının usta ismi Bilgesu Erenus hayatını kaybetti
17:41 BM uyardı: El Nino 50 milyon kişiyi daha açlıkla karşı karşıya bırakabilir
17:38 Aziz Yıldırım 'kızından ne istiyorsunuz' diyerek isyan etmişti: Başsavcılık soruşturma başlattı
15:53 Çin'den ABD'ye yaptırım ve İHA ihracatı kısıtlaması
15:38 Çin hükümeti zenginlerin peşinde! Banka hesaplarına el koydu
14:39 Hindistan'da muson felaketi: Can kaybı 100'ü aştı
14:37 Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu
14:21 Terörsüz Türkiye sürecinde önemli adım atıldı: Çerçeve yasa Meclis'e sunuluyor
13:58 İtalya'da 27 kentte aşırı sıcak alarmı: Tüm büyük şehirler kırmızı seviyeye geçti
13:25 Putin: Doğu Askeri Grubu’nun operasyon bölgesinde ilerleme hızı takdire şayan
13:08 SpaceX Roketi bugün Ay’a çarpacak: Yüzeyde dev krater oluşacak
12:46 Danimarka Prensesi Isabella askerlik görevine başladı
12:28 Azerbaycan'dan Filistin Büyükelçiliği'ne dev mali destek
12:27 Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler göreve, Demirtaş evine dönmelidir
12:20 ABD’den Çin’e dev yapay zeka yasağı: Piyasalar karıştı
12:18 Altın fiyatları üst üste yükseliyor: Rallinin nedeni açıklandı
Toprak Mahsulleri Ofisi, patates alımını sürdürüyor, çiftçiler durumdan memnun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçilerin depolarında kalan patatesler satın alınmaya başlandı.