Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, illerin oda başkanlarıyla beraber Federasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesi fiyatının bu yıl yüzde 8 fiyat artışıyla 7,2 lira olarak belirlendiğini bildiren Balcı, geçen yıl Ankara ve İstanbul’da 300 gramı 2 liradan satılan pidenin bu yıl 275 gramının 2 liradan satılacağını açıkladı. İzmir’de ise 350 gram pidenin 2,5 lira olarak satılacağını söyleyen Balcı, yıllık enflasyon baz alındığında bir yıl içinde pidedeki yüzde 8 artışı vatandaşların hoşgörü ile karşılayacaklarını düşündüklerini ifade etti.
“EKMEK FİYATLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL”
Ekmek fiyatlarıyla ilgili ise Balcı, şöyle konuştu:
"Bugün için gündemimizde ekmek fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil. Kilogram fiyatı yine azami 5 lira olarak uygulanacak. Pidedeki 7,2 liralık kilogram fiyat da ülke bazında her ilde uygulanacak azami fiyattır. Bu fiyatın altında satış yapacak iller de kendi maliyet hesabına göre satış yapacak.”
"FIRINCI ESNAFINDAN KARATAY HANIM’A EKMEK YOK"
Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmek tüketilmemesi yönündeki açıklamalarına değinen Balcı, "Son günlerde malum kişi tarafından ’ekmek tüketilmemesi’ ifade edilmektedir. Oysa her zaman söylediğimiz gibi ekmekte çok önemli vitaminler ve mineraller vardır” açıklamasında bulundu.
İnsan sağlığı için erkeklerin günde 200-250 gram, kadınların 150-200 gram ekmek tüketmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, "Ekmek tüketmek sağlıklı yaşam için zorunludur. Buradan seslenmek istiyorum, fırıncı esnafından Karatay Hanım’a ekmek yok” şeklinde konuştu.
15:00 Polonya'daki Starlink saldırısıyla bağlantılı Türk şüpheli tutuklandı
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
Pide fiyatları belli oldu
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçen yıl kilogram fiyatı 6,66 lira olan ramazan pidesinin fiyatının bu yıl yüzde 8 artışla 7,2 lira olarak belirlendiğini belirterek, bu yıl 275 gramının 2 liradan satılacağını açıkladı.