BURSA/İHA- Her yıl Ramazan ayı öncesi tatlı tüketimine rağbet arttığı için hummalı bir hazırlık içine giren tatlıcılar, bu yıl korona virüs sebebiyle kara kara düşünüyor.
Her Ramazan öncesi fırsatçılar tarafından fıstık ve hammadde fiyatlarına fahiş zam yapıldığı için zam yapılmak zorunda kalınan tatlı fiyatları bu yıl geçen yılın fiyatlarıyla satılmasına rağmen talep görmüyor. Her Ramazan, satış yapmaya yetişemeyen tatlıcılar bu yıl en sakin günlerini yaşıyor.
Tatlı fiyatlarının geçen yılın fiyatlarıyla aynı olduğunu ifade eden Bursa Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş, "Bu Ramazan ayında mağdurları yaşıyoruz. Bu yıl tatlı satışları çok düşük. Geçen yıla oranla satışlar yüzde 60 daha az. Hammadde fiyatları yüzde 10 artmasına rağmen biz tatlıları geçen yılın fiyatlarıyla satıyoruz. Buna rağmen satışlarımız çok düşük, tulumba tatlısı 25 lira, cevizli baklava 50 lira, fıstıklı baklava ise 80-100 liradan satılıyor. Geçen yılla fiyatlar aynı ama talep yok. İnşallah önümüzdeki günlerde talep artar" diye konuştu.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Koronavirüs Ramazan'da tatlı satışlarını da vurdu
Bursa'da satışlarını arttırmak için için Ramazan ayını dört gözle bekleyen tatlıcıların bu yıl satışları koronavirüs sebebiyle yüzde 60 azaldı.
