Dünya kayısı başkenti ve kuru kayısı ihracatında bir numara olan Malatya’da tezgahlar bu yıl erkenden yeşile boyandı.
İçinde barındırdığı mineral ve vitaminlerle sağlık dostu olduğu bilinen kayısının bu yıl erken çıkmasıyla birlikte hem vatandaşın hem pazarcının yüzü güldü. Erken çıkan çağla için vatandaşlar tezgahlara akın etti. Ancak vatandaşlar kilosu 5 ile 10 TL arasında satılan çağlanın fiyatını pahalı buldu. Tezgahları süsleyen çağla meyveler arasında en çok satılan ürün oldu.
Kayısının erken çıkması üreticinin de yüzünü güldürdü. Erken hasat yapacak olan üreticiler bu yıl kayısının çok olmasından umutlu olduğunu söyledi.
Vatandaşların çağlaya ilgisinden memnun olduklarını ifade eden esnaf Ali Aydın, kayısıdan bu yıl umutlu olduklarını dile getirdi. Esnaf Nihat Erbaş ise fiyatların kısa zaman içinde düşeceğini belirterek, Malatya’da en çok kayısının tüketildiğini aktardı. Kayısının sağlık açısından çok faydalı olduğunu kaydeden Erbaş, vatandaşları kayısı yemeye davet etti.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Kayısı çağlası tezgaha indi
Kayısının bu yıl erken çiçek açtığı Malatya'da kayısı çağlası tezgahlardaki yerini almaya başladı. Pazarcının yüzünü güldüren kayısı çağlasına vatandaşlar ilgi gösterdi.
