Turizmde dünya çapında adı bilinen Marmaris, çilek üretimiyle de adından söz ettirmeye başladı. Başta Karaca Mahallesi olmak üzere seralarda üretilen çilekte hasat başladı. Yaklaşık 3 ay hasadı devam edecek çilekte fiyatın yüksek olması üreticinin yüzünü güldürüyor. Pazarda 10 liradan alıcı bulan çilekte fiyatın, kiraz hasadının başlamasıyla düşeceği tahmin ediliyor.
Çilek üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nejmettin Kaya, İhlas Haber Ajanası’na (İHA) açıklamalarda bulundu. İlçede 50 dekarlık bir alanda çilek üretimi yapıldığını belirten Kaya, "Çilekte hormon kullanılmaz. Çünkü, çilek dişi organların kullanılmasıyla oluşan bir meyvedir. Tüketicilerimiz, gönül rahatlığıyla çilek yiyebilirler. Üreticilerimize, üretici kayıt defteri veriyoruz. İlacı ne zaman vermişse bilgilerde yazan hasat zamanına uymak zorunda. Bizim hormon açısından bir sıkıntımız yok“ dedi.
"MARMARİS’TE YILLIK 220 TON ÇİLEK ÜRETİMİ YAPILIYOR"
İlçede üretilen çilek miktarı hakkında da bilgi veren Kaya, “Marmaris’te yıllık 220 ton çilek üretimi yapılıyor. En çok çilek üretimi Karaca Mahallesi’nde yapılıyor. Kısmen de Orhaniye, Turgut gibi mahallelerimizde yapılıyor. Bizde çilek üretiminin yapıldığı 50 dekarlık bir alan var. Türkiye’de ilçe bazında baktığınızda bu oran çok büyük bir oran. Sadece çilek üretimi yapan çiftçilerimize değil, diğer ürünleri üreten çiftçilerimizi de hafta en az bir defa ziyaret ediyoruz. Hangi sorunlarla karşılaştıklarını tespit edip, birlikte çözüm üretiyoruz" şeklinde konuştu.
Karaca Mahallesi’nde çilek üretimi yapan ve ürünlerini aracısız halka ulaştırdıkları için mutlu olduklarını belirten Mehmet Tosun, "Üreticiyiz, kendi ürettiğimiz malları satıyoruz. Çileklerimiz gördüğünüz gibi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün denetimi altında. Onların sayesinde verimli bir şekilde üretimimize devam ediyoruz. Arada bir komisyoncu olmadan ürünlerimizi satıyoruz, bu çok güzel bir şey. Çileğin kilogramını 10 liradan satıyoruz. Bundan aşağısı kurtarmıyor. Fiyatlar bu şekilde giderse çok memnunuz" diye konuştu.
17:31 Japonya'da yüzlerce kişi hükümetin iklim politikalarını dava etti
17:28 ABD-Tayvan arasında 11.1 milyar dolarlık silah anlaşması: Pasifik’te gerginlik artıyor
13:27 Plastik poşete zam gelecek mi? Market temsilcileri ne kadar istedi?
13:02 MSB: Karadeniz'de kontrolden çıkan İHA F-16'lar tarafından kontrollü müdahaleyle düşürüldü
11:05 Yıldız Tilbe ve Hülya Avşar tartışması sosyal medyada gündem oldu
11:03 Almanya yaklaşık 50 milyar euroluk askeri teçhizat ve silah alımını onayladı
10:59 Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
10:56 Yılbaşı öncesinde 17 ilde sahte alkol operasyonu: 27 bin litre sahte alkollü içki ele geçirildi
10:24 Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İrem Sak, Danla Biliç, Senna Yıldız ve Aleyna Tilki gözaltına alındı
23:36 Netanyahu duyurdu: Mısır'la 35 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasına onay
23:28 İngiltere AB'nin eğitim programı 'Erasmus+'ya tekrar dahil olacak
10:35 Gümüşten yeni rekor geldi, gram altın zirveyi zorluyor: Piyasalar neden hareketlendi?
22:54 FIFA The Best 2025 açıklandı: Yılın en iyileri belli oldu
15:54 Dünyanın en iyi 10 turizm şehri belli oldu: Türkiye'den hangi il listeye girdi?
14:23 Avrupalı liderler, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya destek sözü verdi
14:19 Trump, Kevin Hassett'den 'potansiyel Fed başkanı' olarak bahsetti
Bu ilçede yılda 220 ton çilek üretiliyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yılda 220 ton çilek üretimi yapılıyor.
