İSTANBUL/İHA- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi sosyal medya hesabından esnaf ve sanatkarları ilgilendiren bir paylaşımda bulundu. Pekcan paylaşımında, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başladık. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.
Bakan Pekcan: "Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanması mümkün olacaktır”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, artık Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanmasının mümkün olacağı yasal altyapının oluşturulduğunu duyurdu.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda işletmelerin imza beyanlarının tamamen elektronik ortamda temin edilebilmesine ilişkin yasal altyapıyı oluşturduklarını, diğer kurumlarla entegrasyon çalışmalarını da başlattıklarını kaydetti. Pekcan,” Süreç tamamlandığında imza verileri Bakanlığımızca elektronik ortamda temin edilerek MERSİS’e kaydedilecek, böylece Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmadan, elektronik ortamda şirket kurma süreçlerinin tamamlanması mümkün olacaktır. Ayrıca, bugün yürürlüğe koyduğumuz Tebliğ ile fiziki olarak verilecek imza beyanlarında Ticaret Sicili Müdürlüklerinin yanı sıra noterleri de yetkilendirdik. Ülkemizdeki iş süreçlerini kolaylaştırmak konusundaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İş dünyamızın da heyecanla beklediği bu yeni düzenlemelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Bakan Pekcan, gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başlandığını duyurdu
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlara Şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerinin başladığını açıkladı.
