Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.
Ekonomik anlamda 2017'nin daha iyi bir yıl olacağını ifade eden Ağbal, şöyle konuştu:
"Global ekonomik koşulların, bölgede yaşanan jeopolitik risklerin azalması neticesinde bazı konuların açıklığa kavuşmasıyla, hem dış ticaret hem sermaye hem de üretim kanalından Türkiye ekonomisi 2017 yılında daha iyi bir noktaya gelecek. 2017 yılında büyüme oranlarının arttığını, enflasyonun azaldığını, cari işlemler açığının sürdürülebilir sevide kaldığını göreceğiz. Her şeyden önemlisi 2017 yılı, özellikle 2023'e giden süreçte önemli bir yeni olumlu ivmeyi başlatacak."
Personel alımı
2017'de kamuya personel alımının süreceğini bildiren Ağbal, "Kamuya yaklaşık 60 bin yeni personel alacağız. Toplam personel içerisinde de öncelikle bir rasyonelleşme çalışması çerçevesinde, 2017 yılında herhangi bir aksamaya meydan vermeden kamu hizmetleri aynen devam edecek." dedi.
"Yeniden yapılandırma başvuruları artıyor"
Alacakların yeniden yapılandırılması çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Ağbal, şunları kaydetti:
"Yeniden yapılandırmaya ilişkin başvuru rakamları hızlı bir şekilde artıyor. 19 Ekim itibarıyla 3 milyon 980 bin 450 başvuru aldık. Bu kapsamda da 32 milyar 727 milyon 948 bin liralık bir alacağı yapılandırmışız. Bence bu rakam her geçen gün süratle artacak."
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
16:35 Beyaz Saray: Melania Trump, Rusya ve Ukrayna temsilcilerini ağırlayacak
16:19 Özgür Özel'den Emir Sarıgül'ün 600 bin dolar iddiasına yanıt
15:56 Yeni Zelanda'da uçak kazası: İki kişi hayatını kaybetti
32 milyar liralık alacak yapılandırıldı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.