ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip korona virüsü salgını ile ilgili mücadele ettiklerini, virüsün ABD için hala çok düşük bir risk oluşturduğunu ifade etti. Trump ayrıca, Japonya'daki Diamond Princess yolcu gemisinde bulunan ve dezenfekte olmuş Amerikan vatandaşlarının ülkeye getirilerek karantina alındıklarını belirtti.
Mike Pence, sağlık görevlileriyle birlikte çalışacak
Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, "Korona virüsünün ülkede yayılması halinde ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını, virüsün ABD'ye karşı oluşturduğu riskin hala çok düşük olduğunu kaydetti. Washington'un vakalardaki artış karşısında hazırlıklı olduğunu ifade eden Donald Trump, virüsle ilgili mücadele konusunda gelen eleştiriler üzerine Başkan Yardımcısı Mike Pence'i görevlendirdiğini açıkladı. Mike Pence'in Trump'ın daha önce atamış olduğu korona virüs görev gücü ile birlikte üst düzeyde sağlık görevlileriyle birlikte çalışacağı kaydedildi.
Trump yaptığı açıklamada, ülke genelinde korona virüsü ile ilgili uygun hale getirilen hastanelerin bulunduğunu, insanların güvenli bir şekilde tutulabileceği karantina alanlarının olduğunu belirterek, "Salgının yayılması halinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Trump, "Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, korona virüs ile ilgili mücadele etmek için çok çalışıyor" ifadelerini de kullandı.
Virüsle mücadelede fon talebi
Kongre'den korona virüsü ile ilgili mücadele edilmesi için 2.5 milyar dolar fon talep ettiklerini ve daha fazlasına da ihtiyaçlarının olabileceğini belirten Trump, "Korona virüsü ile ilgili 15 hastamız var ve bazıları iyileşiyor" dedi. Trump, belli bir noktada İtalya, Japonya ve Güney Kore'ye seyahatlerine yönelik kısıtlamalar getirebileceklerini ancak şu an için bunun doğru bir zaman olmadığını düşündüğünü vurguladı.
Öte yandan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD genelinde 57 teyit edilmiş korona virüsü vakası bulunduğunu ve bu sayının artmasından endişe duyulduğunu açıklamıştı.
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
Trump, Koronavirüsü ile mücadele için Mike Pence'i görevlendirdi
ABD Başkanı Donald Trump, hükümete Koronavirüsü salgınını ile ilgili artan eleştiriler üzerine ülke genelinde hastalığı koordine etmek üzere Başkan Yardımcısı Mike Pence'i görevlendirdiğini açıkladı.
