Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunan Yakutistan’da ormanlık alanlarda yaklaşık 3 haftadır devam eden yangınlar nedeniyle bölge halkı zor günler geçiriyor. Yüzde 80’i ormanlık alanlarla kaplı olan Yakutistan’da alevlerin yerleşim alanlarına sıçraması nedeniyle Kazachinsko-Lensky, Kirensky, Ust-Kutsky, Bodaibinsky ve Katangsky kırsal yerleşim alanlarında halk tahliye edilmeye başlandı.
Rusya Federal Orman Koruma Ajansı (Avialesokhrana) ise daha önce 1.4 milyon hektarlık ormanlık alanın yandığını hatırlatırken dün de orman yangınlarının 340 bin hektarlık alana yayıldığını ve yangınlara müdahalenin görüş mesafesinin azalması nedeniyle zorlaştığını belirtti.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığına bağlı 2 bin 250 personelin yanı sıra 284 hava ve kara aracının müdahale ettiği yangınların Yakutistan’a sınır bölgesi olan İrkutsk bölgesine de ulaştığı ve bu bölgenin de tehlike altında olduğu öğrenildi.
Sibirya’da devam eden orman yangınlarında bazı köy evleri ve ahırların yanmaya başladığı bu bölgelerde yangın söndürme çalışmalarının sürdürüldüğü açıklandı. Sıcaklıkların 30 derecenin üzerinde seyrettiği Yakutistan’da dün gündüz saatlerinde duman ve küller gökyüzünü kararttı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle havadan müdahalelere ara verildi.
01:23 SGK ve BDDK'ya üst düzey atamalar: Resmi Gazete'de yayımlandı
23:32 Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 51 şahıs hakkında işlem yapıldı
23:30 Diyarbakır’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 101 kişi yakalandı
23:26 Diyarbakır’da tefecilik operasyonu: 6 tutuklama
23:17 Selçuk Bayraktar'dan haklı isyan: Hiçbirimiz güvende değiliz
23:10 Altın ve gümüş fiyatlarında büyük çöküş
23:09 Deutsche Bank açıkladı: Bitcoin’deki düşüşün 3 ana nedeni belli oldu
23:05 Epstein bir fuhuş ağı değil, istihbarat operasyonu iddiası
22:59 Bitcoin, Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana elde ettiği kazançları sildi
22:56 İngiltere Başbakanı özür diledi: Epstein'le bağlantılı Mandelson'ı geçen sene büyükelçi olarak atamıştı
22:52 Bill Gates: Jeffrey Epstein ile geçirdiğim her dakikadan pişmanım
22:44 Türk düşmanı Dilan Yeşilgöz, Hollanda Savunma Bakanı oldu
22:36 Otomotiv devi, 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından vazgeçti iddiası
22:33 Arnavutköy Karaburun'da İHA bulundu
22:27 Norveç’te kraliyet davası: Veliaht Prens'in üvey oğlu bıçakla tehditten gözaltına alındı
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
Sibirya'daki orman yangınları yerleşim alanlarına sıçradı
Sibirya’da 3 haftadır devam eden ve 1 buçuk milyon hektarlık alanı küle çeviren orman yangınları yerleşim alanlarına sıçrarken dumanlardan dolayı görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle havadan müdahalelere ara verildi.
