Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik son faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Sözcü Konaşenkov, "Saldırıya devam eden Donetsk Halk Cumhuriyeti birlikleri, Sladkoe yerleşim yerini milliyetçilerden tamamen temizledi. Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’nın askeri altyapısına yönelik saldırılara devam etti. Gece boyunca yüksek hassasiyetli hava ve deniz tabanlı füzeler, Mikolayiv, Zaporijya, Harkov ve Chuhuiv’de Ukrayna askeri birliklerine akaryakıt sağlayan 4 yakıt üssünü imha etti" dedi.
"UKRAYNA’NIN 29 TESİSİ İMHA EDİLDİ"
Bu gece Ukrayna ordusuna ait 29 askeri tesisin imha edildiğini belirten Konaşenkov, "Rus Havacılık Kuvvetleri’nin operasyonel taktik havacılığı, Ukrayna’nın 29 askeri tesisini vurdu. Bunlar arasında 2 komuta noktası, Kurakhovo bölgesinde hedefleri aydınlatmak ve S-300 uçaksavar füze sistemini yönlendirmek için 1 radar, 7 topçu bataryası, 1 roket, topçu silahları ve mühimmat deposu ile 10 mevzi yer aldı. Rus hava savunma sistemleri, Novoselovka Vtoraya, Chervonaya, Novogradovka, Ilovaisk ve Khartsizsk yerleşim bölgelerinde 5 insansız hava aracını düşürdü. Özel askeri harekatın başlangıcından bu yana toplamda 125 uçak, 93 helikopter, 413 insansız hava aracı, 227 uçaksavar füze sistemi, bin 987 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 218 çoklu roketatar, 866 sahra top ve havan topu , ayrıca bin 894 adet özel askeri araç imha edildi" ifadelerini kullandı.
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
10:31 Trump'ın Grönland 'rüyası' gerçek oldu: ABD ve Danimarka anlaştı, Washington'a sınırsız yetki
10:14 Trump, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara imkan tanıyan yasayı imzaladı
Rusya Mikolayiv, Zaporijya, Harkov ve Chuhuiv'de 4 yakıt üssü vuruldu
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Mikolayiv, Zaporijya, Harkov ve Chuhuiv’de 4 adet yakıt üssü imha edildi" dedi.