Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna istihbarat servisinin Türkiye ve Avrupa’ya doğalgaz ve petrol sevkiyatı yapan bir petrol boru hattına sabotaj girişiminde bulunduğunu duyurdu. FSB tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna istihbarat servisinin Türkiye ve Avrupa’ya enerji tedariki yapılan bir petrol ve gaz tesisine yönelik sabotaj ve terör eylemi gerçekleştirme girişimi engellenmiştir" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada yakalanan kişinin Rus vatandaşı olduğu aktarılarak, "Operasyon sırasında 2 adet yüksek patlayıcı ele geçirildi. Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından Ukrayna topraklarında görevlendirilen 40’lı yaşlarında bir kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sırasında SBU elemanlarıyla yazışmalar, kullanılacak patlayıcı malzemeler, para transferleriyle ilgili talimatlar, patlatılma hedefi olan noktanın koordinatlarının iletişim araçlarında kayıtlı olduğu anlaşıldı. Ayrıca sabotaj hazırlığına aracı olan SBU’ya bağlı 4 suç ortağı Rus vatandaşı da gözaltına alındı" denildi.
Açıklamada ayrıca gözaltına alınan kişilerin adli mercilere teslim edildiği ve bu kişilerin mahkemeye çıkarılacağı bildirildi.
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
10:31 Trump'ın Grönland 'rüyası' gerçek oldu: ABD ve Danimarka anlaştı, Washington'a sınırsız yetki
10:14 Trump, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara imkan tanıyan yasayı imzaladı
10:12 Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında karar verildi: Hasan Atilla Uğur için ev hapsi
09:56 Bitcoin'de 81 bin dolar aşıldı! Günlük değer kazancı yüzde 5'i geçti
09:39 Motorine indirim geldi! Fiyatı 100 TL'nin altına döndü
09:25 Putin'den Ukrayna açıklaması: 'Müzakere etmek istemiyorlar'
09:22 IBAN’la para gönderenler dikkat: Maliye’den inceleme
09:21 İran bankası Bank Mellat'ın Türkiye'deki faaliyet izni kaldırıldı
17:43 Ankara'da FETÖ soruşturması: 7 kişi tutuklandı
17:41 Fransa basını: Mossad, Elysee'nin Ortadoğu danışmanının telefonunu hackledi
17:22 Yasa dışı bahis gelirini ‘altın alımı’ göstererek aklayan şüphelilere operasyon: 67 şüpheli tutuklandı
16:45 A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı: 4 isim ilk kez çağrıldı
16:43 Küresel gıda krizi kapıda: Dünya genelinde açlık çekenlerin sayısı 520 milyona ulaşabilir
16:21 Suudi Aramco Avrupa rafinerilerine sevkiyatı durduruyor
Rusya, gaz sevkiyatı yapılan boru hattına sabotaj planını bozdu
Rus istihbaratı, Türkiye ve Avrupa’ya gaz ve petrol sevkiyatı yapılan boru hattına saldırı hazırlığındaki bir kişinin yakalandığını duyurdu.