Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamaya göre Rusya ordusu Çernihiv bölgesindeki Novhorod-Siverskyi kentinde bulunan bir ortaokul ile yatılı okulu vurdu. Saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.
"SADECE ASKERİ TESİSLERE SALDIRDIĞINI İDDİA EDEN RUSLAR, ÇOCUKLARIMIZA SAVAŞ AÇIYOR"
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska da Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Rus ordusu, Çernihiv bölgesinde yer alan Novgorod-Siversky’deki bir okul ve yatılı okula roket attı. Kurtarma ekipleri orada çalışıyor, ancak şimdiden 3 ölü ve 12 yaralı olduğu biliniyor. Bu bilinçli bir bombalamaydı. Sadece askeri tesislere saldırdığını iddia eden Ruslar, çocuklarımıza savaş açıyor. Aslında geleceğimize savaş açıyorlar" ifadelerini kullandı. Zelenska, "Ukrayna Eğitim Bakanlığı’nın son verilerine göre şu anda bin 635 eğitim kurumu bombardımandan zarar gördü. Bunlardan 126’sı tamamen yok edildi. Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarımızın tüm yıkımlarını interaktif bir harita üzerinde kayıt altına almaktadır. Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin soykırım olup olmadığı şu anda dünya çapında tartışılıyor. Cevap vermek yerine bu haritaya bakın. Her gün Ruslar tarafından benzeri görülmemiş bir şekilde kasıtlı olarak tahrip edilen yeni bir okul veya anaokulu ortaya çıkıyor" dedi.
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
10:31 Trump'ın Grönland 'rüyası' gerçek oldu: ABD ve Danimarka anlaştı, Washington'a sınırsız yetki
10:14 Trump, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara imkan tanıyan yasayı imzaladı
10:12 Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında karar verildi: Hasan Atilla Uğur için ev hapsi
09:56 Bitcoin'de 81 bin dolar aşıldı! Günlük değer kazancı yüzde 5'i geçti
09:39 Motorine indirim geldi! Fiyatı 100 TL'nin altına döndü
Rusya Çernihiv'de ortaokul ile yatılı okulu vurdu
Rus ordusunun Çernihiv bölgesindeki bir ortaokul ile yatılı okulu hedef aldığı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.