Rusya, Ukrayna’ya saldırılarının 19. gecesinde tekrardan Ukrayna’nın bazı kentlerini hedef aldı. Rusya, sürekli saldırılar gerçekleştirdiği Ukrayna’nın Harkov kentine gece saatlerinde roketli saldırılar düzenledi. Yapılan saldırıların hangi alanı vurduğu konusunda bir açıklama yapılmazken, kentin farklı noktalarında bombalama nedeniyle yangınlar meydana geldiği öğrenildi. Ayrıca bugün Rus ordusunun saldırı gerçekleştirdiği Çernihiv kentinde 10 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. Çernihiv Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, Rus saldırıları sonucunda ölen 10 sivile ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.
MARİUPOL’DE ÖLEN SİVİL SAYISI 20 BİNE ULAŞABİLİR
Rusya’nın ablukaya aldığı ve her gün saldırılar gerçekleştirdiği Mariupol kentine dair korkunç rakamlar açıklandı. Bir televizyon programına telefonla katılan Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu. Andryushchenko yaptığı açıklamada, "Ölen sivillere dair elimizde net olmayan veriler var. Çünkü bu sayılar polisten ve sağlık birimlerinden alınıyor. Dün itibariyle bin 800 çocuk öldü. 10 binden fazla sivil ölümü var. Ama artan saldırılar ve vahşet nedeniyle bu sayı 20 bine kadar ulaşabilir" ifadelerini kaydetti. Ölen insanların mezarlıklara gömülemediğinden bahseden Andryushchenko, "Mezarlıkların bulunduğu bölge Rus kontrolü altında. Bu nedenle cenazelerimizi sokak lambalarının altına ve bahçelerimize gömüyoruz" dedi.
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
Rus ordusu, Ukrayna'nın Harkov kentine saldırılar düzenledi
Rusya, gece yarısı Harkov kenti de dahil olmak üzere Ukrayna’nın bazı kent ve bölgelerine roket saldırıları düzenledi. Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko ise açıklamasında, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu.
