Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 4 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 283 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik ülkelerde tedbirler gevşetiliyor. Pakistan’da Başbakan Imran Khan ülke çapındaki kilitlenmenin cumartesi gününden itibaren kademeli olarak kaldırılacağını duyurmuştu. Ulusal Koordinasyon Komitesi'nde alınan karar uyarınca, pazar yerleri ve iş yerlerinin yeniden açılmasına karar verildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da pazar yerlerinin, perakende satış mağazalarının ve dükkanların pazartesi ve perşembe arası yerel saatle 08.00'den 16.00 arası faaliyet gösterebilecekleri bildirildi.
Alınan kararın ardından Sindh eyaletinin Karaçi kentinde hareketlilik yaşandı. Pazar yerleri yeniden açılırken hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.
Öte yandan Pakistan’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 667’ye, toplam vaka sayısı ise 30 bin 941’e yükseldi. Ülke genelinde iyileşenlerin sayısı 8 bin 212 olarak açıklanırken toplam 294 bin 894 Covid-19 testi yapıldığı belirtildi.
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
Pakistan'da Covid-19 tedbirleri gevşetildi
Pakistan'da yeni tip koronavirüs salgınına yönelik alınan kararların hafifletilmesi kapsamında pazar yerleri ve iş yerlerinin yeniden açılmasına izin verildi.