Türkiye ve Rusya arasında ateşkes anlaşmasının yapıldığı İdlib’te dram üstüne dram yaşanıyor. Ailesinin geçimini sağlamak için çöp toplayan 15 yaşındaki Abdo Halil, çöpte bulduğu mayını bilmeden eve getirdi ve kardeşleri ile birlikte merak ederek tornavidayla mayına vurmaya başladı. Mayının patlaması sonucu 5 kardeşten 3’ü hayatını kaybederken diğerleri ise yaralandı.
3 çocuğunu kaybeden Esma Halil, İdlib’e rejim tarafından gerçekleştirilen bombardımandan kaçarak kırsaldaki Teltune bölgesine geldiklerini söyledi. Esma Halil, "Çocuklarımın en büyüğü sokaktan çöp ve lastik toplardı. Bir akşam yine topladıklarının yanında elinde bir yuvarlak bir şey vardı. Ancak onu eve bırakıp evden çıktı ve ben gelene kadar buna kimse dokunmasın dedi bizde öyle yaptık. Eve tekrardan gelen oğlum elindeki cisme kardeşleri ile birlikte tornavida ile vurmaya başladı ve daha sonra büyük bir patlama meydana geldi. Mayın başındaki çocuklarımın tamamı yaşamını yitirdi diğerleri ise yaralandı. Sağ kalan çocuklarımın vücutlarından parçaları ben temizledim ancak büyük izler bıraktı. Türkiye’den ricam çocuklarımın tedavileri için bizi Türkiye’ye almasıdır" dedi.
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
Mayınla oyun 5 kardeşten 3'ünün hayatına mal oldu
Suriye'nin İdlib kentinde çöpte bulup evde oynadıkları mayının patlaması sonucu 5 kardeşten 3'ü hayatını kaybetti.
