Türkiye'den yurt dışına turist veya öğrenci olarak giden ve korona virüs salgını sonrası bulundukları ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel uçuşları ile Türkiye'ye dönüş yapmaya devam ediyor. Tahliye uçuşları kapsamında 59 ülkedeki yaklaşık 25 bin Türk vatandaşının 27 Nisan'a kadar Türkiye'ye dönmesi sağlanacak. Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesinde öğrenim gören Türk öğrenciler de tahliye kapsamında bugün yerel saatle 00.05'te gerçekleştirilecek uçuş ile Türkiye'ye getirilecek.
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Muhammed Aksoy tahliye uçuşu için yetkililere teşekkür ederek, "Üniversite 18 Mart'tan itibaren tecrit altında. Giriş-çıkışlar sıkı kontrole tabi. Biz şu an burada havalimanına gitmek için toplandık. Devletimizin gönderdiği uçağa bineceğiz inşallah bu gece. Büyükelçiliğimiz ücretsiz otobüs sağladı. İnşallah yarın sabah Türkiye'de olacağız" dedi.
Üniversitede eğitim alan başka bir Türk öğrenci de, "Bugün ücretsiz bir şekilde otobüsümüzü gönderdiler. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Türk Büyükelçiliğine ve Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz. Ücretsiz bir şekilde buradan havalimanına gideceğiz. Havalimanından da inşallah Ankara-Esenboğa'ya inmek için buradan ayrılıyoruz" şeklinde konuştu.
Ankara Esenboğa Havaalanı'na inecek olan öğrenciler, otobüslerle 14 gün karantinada tutulmak üzere yurtlara götürülecek.
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
Malezya'daki Türk öğrenciler Türkiye'ye getiriliyor
Malezya'da öğrenim gören Türk öğrenciler koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan tahliye uçuşları kapsamında Türkiye'ye getiriliyor.