Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan bu sabah yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü 142 ölüm, bin 665 yeni vaka kayıtlara geçerken, ülke genelindeki can kaybı sayısı bin 666’ya, toplam kesinleşmiş vaka sayısı ise 68 bin 500’e ulaştı. Açıklamada, aynı gün bin 323 kişinin de iyileşerek taburcu edildiği aktarıldı. Can kayıplarının 139’unun, yeni vakaların ise bin 843’ünün, virüsün ilk kez ortaya çıktığı Hubei eyaletinde görüldüğü kaydedildi.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 adı verilen hastalık nedeniyle Asya kıtası dışındaki ilk can kaybı Fransa’da meydana geldi. 16 Ocak’ta Paris’e giden 80 yaşındaki bir Çinli turistin yaşamını yitirdiği bildirildi. Çinli adamın 50 yaşındaki kızının da enfekte olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Böylelikle dünya genelinde Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin toplam sayısı bin 669’a yükseldi.
Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada Pekin yönetiminin salgınla mücadeledeki önlemlerinden övgüyle söz ederek, “Çin dünyaya vakit kazandırdı, ne kadar vakit bilmiyoruz” dedi. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Ghebreyesus, uluslararası toplumu salgın karşısındaki tedbirleri artırmaya çağırarak, “Bu, yalnızca sağlık bakanlarının görevi değil, tüm devleti kapsayan bir yaklaşım gerektiriyor. Tutarlı ve eş güdümlü olması gereken bu yaklaşım, kanıtlar ve kamu sağlığı öncelikleri rehberliğinde ilerlemeli” diye konuştu.
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
16:35 Beyaz Saray: Melania Trump, Rusya ve Ukrayna temsilcilerini ağırlayacak
16:19 Özgür Özel'den Emir Sarıgül'ün 600 bin dolar iddiasına yanıt
15:56 Yeni Zelanda'da uçak kazası: İki kişi hayatını kaybetti
15:27 İzmir merkezli 17 ilde bahis operasyonu: 25 gözaltı
15:23 Hem torbacılara hem sahte para şebekesine baskın: 46 kişi için düğmeye basıldı
15:22 Ankara'da FETÖ’ye iki ayrı operasyon: 21 şüpheli gözaltına alındı
15:19 ABD, ara seçimler öncesi İran'ın Keşm Adası'nı vurdu
15:16 Togg'da devir için imzalar atıldı! İki dev ayrıldı!
Korona virüsü salgınında ölü sayısı bin 669'a yükseldi
Dünya genelinde korona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 669’a çıkarken, Asya kıtası dışındaki ilk ölüm Fransa’da meydana geldi.