Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef aldı. Kentte çok sayıda patlama sesi duyulurken, Lviv, Ternopil ve Dnipro'dan da saldırı haberleri geldi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başkentin merkezindeki Shevchenkivskyi bölgesinde çok sayıda patlama meydana geldi" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sokaklarda bulunan araçların alev aldığı ve çok sayıda yapıda da hasar meydana geldiği görüldü. Can kaybıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Ukrayna basınında yer alan haberlerde saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Patlamada 3 kişi ölmüştü
Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ı Rusya topraklarına bağlayan stratejik öneme sahip 19 kilometrelik Kırım Köprüsü'nde Cumartesi günü patlama meydana gelmişti. Rusya Soruşturma Komitesinden patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Olayda ilk bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Bunlar büyük ihtimalle patlayan kamyonun yanında ilerleyen bir aracın içerisindeki yolculardı. Şu an biri kadın diğeri erkek olan 2 kişinin cansız bedeni denizden çıkarıldı. Kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi, kamyonun sahibi ve kamyon hakkında bilgilere ulaştı. Aracın rotası ile ilgili belgeler incelenirken, kamyon sahibinin Krasnodar bölgesinin bir sakini olduğu belirlendi" denilmişti.
01:04 Trump: Muhtemelen İspanya ve İtalya'dan da asker çekeceğim
00:05 TCMB, bir ödeme kuruluşunun faaliyet iznini iptal etti
00:03 Adalet Bakanı Gürlek, Ticaret ve Yatırımda Hukuki Güvence Zirvesi'nde konuştu
00:01 Hürmüz Boğazı sonrası dünyayı bekleyen yeni tehlike: Gözler şimdi orada
23:59 Euro bölgesinde alarm: Enflasyon yüzde 3’e çıktı, büyüme neredeyse durdu
23:57 ABD ordusu İran’ı hipersonik füzeyle vurmaya hazırlanıyor
23:55 İran Meclis Başkanı Kalibaf: 3 gün geçti, hiçbir kuyu patlamadı
19:09 Fed Başkanı Powell'dan 'veda' toplantısı: Görev süresi bitince yönetim kurulunda kalmaya devam edeceğim
18:39 Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması
14:23 Turizm gelirlerinde yeni rekor: İlk çeyrekte yüzde 4.2 artış
12:33 Hindistan-Pakistan sınırında askeri hareketlilik iddiaları
12:31 SpaceX'ten Musk'ın ödeme paketine Mars şartı
12:30 Türkiye-Kazakistan Askeri Transit Anlaşması onaylandı
12:27 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
12:25 Powell ile son toplantı: Fed politika faizini sabit bıraktı
11:05 İkinci el cihazlarda yeni dönem, bakanlık açıkladı: 14 gün şartsız iade geliyor
Kiev Belediye Başkanı Klitschko: "Shevchenkivskyi bölgesinde çok sayıda patlama meydana geldi"
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama seslerinin duyulmasının ardından açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, "Başkentin merkezindeki Shevchenkivskyi bölgesinde çok sayıda patlama meydana geldi" dedi.
