Japonya’nın Hokkaido eyaleti başta olmak üzere Kuzeydoğu Thoku bölgelerinde 2 gündür şiddetini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yetkililer, Hokkaido’daki New Chitose Havalimanı’ndaki 2 pistin tamamen karla kaplandığını ve uçuşlara kapatıldığını açıkladı. Havayolu şirketleri en az 158 uçuşun iptal edildiğini duyururken, iptal edilen seferlerin sayısının ilerleyen saatlerde artabileceği uyarısı yapıldı. Demiryolu işletmecisi JR sınırlı sayıdaki ekspres tren ve hızlı trenler de dahil 950 seferin askıya alındığını duyururken, Sapporo İstasyonu, tren seferlerinin de aşırı kar yağışı nedeniyle geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), kar yağışının yarına dek etkisini sürdürmesinin beklendiğini açıklarken, kar seviyesinin Niigata eyaletinde 100 cm, Hokuriku’da 50 cm ve Hokkaido’da 30 cm’yi bulabileceği uyarısı yapıldı. Yerel otoriteler ise, riskli bölgelerde yaşayan sakinlere yönelik yapılan zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınma çağrısını yineledi.
DÜN DE HAYATI FELÇ ETMİŞTİ
Japonya’da etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle dün de 134 uçuş iptal edilmiş, 683 tren seferi askıya alınmıştı. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Hokkaido’daki Abashiri, Monbetsu ve Kitami şehirleri ile Tokoro Kasabası’nda tüm ilkokul ve ortaokullarda 1 gün süreyle eğitime ara verilmişti.
14:58 ABD'de ara seçimler: Demokratlar Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazandı
14:15 Özel askeri harekat sürüyor: Ukrayna, 1160 askerini daha kaybetti
13:42 İçişleri Bakanlığı'ndan 11 ilde 4 ayrı operasyon: 230 gözaltı
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
Kar ulaşımda aksamalara neden oldu
Japonya’da etkisini sürdüren şiddetli kar yağışı nedeniyle Hokkaido’daki Yeni Chitose Havalimanı’nın 2 pistinin kapandığı, 158 uçuşun iptal edildiği açıklandı.