5 Mayıs'ın "Çocuk Günü" olarak kutlandığı Japonya’da, İçişleri Bakanlığının paylaştığı veriler ülkede yaşlanan nüfus sorununun büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu. Japonya’da çocuk nüfusun 1982'den bu yana düzenli olarak azalarak tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediğini gösteren istatistiklere göre, ülkedeki 14 yaş ve altı çocuk sayısı önceki yıla göre 200 bin düşüş göstererek 1 Nisan itibariyle 15.12 milyon olarak belirlendi. Sayının, 1950'de söz konusu alandaki verilerin kaydedilmeye başlamasından bu yana görülen en düşük sayı olduğu belirtildi.
Ülke nüfusuna oranları azalıyor
Çocukların toplam nüfusa oranı 46 yıl boyunca düzenli olarak düşerek yüzde 12'lik rekor seviyeye gerilerken, buna karşın 65 ve üstü yaş grubun toplam nüfusun yüzde 28.6'sını oluşturması yaşlanan nüfus sorununun göstergesi olarak yorumlandı.
Tek artış Tokyo'da
Yerel hükümetlerin verilerine göre, ülkenin 47 eyaleti arasında yalnızca Tokyo'daki çocuk nüfusunda üst üste 6 yıl artış görülürken, eyaletteki çocuk sayısı 1.55 milyon olarak kayıtlara geçti. En düşük toplam sayının görüldüğü Tottori'de ise çocuk nüfusu 70 bin oldu.
Eyaletlerde Okinawa lider
Okinawa çocuk nüfusunun toplam eyalet nüfusuna oranı sıralamasında yüzde 16.9 ile başı çekerken, Akita ise yüzde 9.8'lik çocuk nüfus oranıyla eyalet nüfusu içinde en düşük çocuk oranına sahip bölge oldu.
13:29 Takasbank'tan Tera Portföy’e ait TP2 fonuna ilişkin açıklama
12:42 Deprem konutlarında peşin ödemeye yüzde 74 indirim : Son başvuru tarihi açıklandı
12:29 ABD Senatosu'nun ilk Müslüman üyesi oldu: Abdul El-Sayed kimdir?
12:00 Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
11:57 Malili yetkiliden Batı'nın Rusya politikasına sert eleştiri
10:42 Emekli maaşı düzenlemesi Meclis'e geliyor: Tarih verildi
10:27 Gökyüzünde akılalmaz manzara: Tam 14 bin iz görüntülendi
10:04 İlk kar ne zaman yağacak? Meteoroloji tarih verdi, işte kar yağışı beklenen iller
09:07 İspanya'da Ulaştırma Bakanı Puente istifa etti: Erken genel seçimlerdeki adaylığını geri çekti
09:05 Yapay zekanın babası Hinton'dan korkutan uyarı: Keşke icat etmeseydik
09:03 Meteoroloji İstanbul dahil 23 il için alarm verdi: İki ilde tehlike büyük
08:59 ABD ara seçimlerinde son durum: Dengeler değişiyor, Cumhuriyetçiler koltuk kaybediyor
08:58 Galatasaray, Stuttgart'ı 2-0 yendi: Maçta tansiyon yükseldi
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
Japonya'da çocuk nüfusu eriyor
Japonya'da çocuk nüfusu 1982'den bu yana düzenli olarak azalarak tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.