Suriye’de Beşar Esad rejimi tarafından yapılan saldırılar sonucu sivillerin Halep’ten kaçışı devam ediyor. Halep’in batısında en az 68 bin sivil evlerini terk ederken, çaresiz kalan siviller Halep kırsalında bulunan El-Dana köyü çevresinde çadır kurdu. Han El Asal bölgesinden ayrılarak El-Dana köyünde Hayatta kalma mücadelesi veren siviller, köyde boş alanlara çadır kurdu. Düzenli kamplar bulunmayan bölgede kendi çabaları ile çadır kuran siviller kötü koşullara rağmen mücadelelerini sürdürüyor.
El-Dana köyünde çadır kuran Ahmet Humsi, “Humus’tan geldik, Han El Asal’da bir sürede çocuklarımızla kaldık. Esad rejimi ve Rus savaş uçaklarının yoğunlaşan saldırları nedeniyle Han El Asal’dan çıkmak zorunda kaldık. Sadece bu gördüğünüz alanda 110 aile var. Kadınlar için ev bulmaya çalıştık. Çözüm bulmayınca burada çadır kurmaya çalışıyoruz, yiyecek ve içecek bile yok” dedi.
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
15:56 Buzulların altında saklanan 34 milyon yıllık 'Kayıp Dünya' keşfedildi
15:54 Rapor: Çatışmalarda son 18 ayda 100 bin sivil öldürüldü
15:51 Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis: Kapitalizm çoktan sona erdi ve bunun farkında bile değiliz
15:50 FETÖ'nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein'in de avukatı çıktı
15:48 Epstein tsunamisi Almanya'ya uzandı: Deutsche Bank, Merkel ve AfD listede
Bombardımandan kaçan Suriyeliler boş alanlara çadır kuruyor
Esad rejiminin Halep’e yönelik saldırları nedeniyle kırsal alana kaçan siviller El-Dana köyünde bulunan boş alanlarda çadır kuruyor.
