ABD’nin Texas eyaletindeki Uvalde ilçesinde yer alan Robb İlköğretim Okulu’na dün yerel saatle 11.32 sıralarında düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı sayısı artıyor. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 19’u çocuk 2’si yetişkin olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Texas Valisi Greg Abbott, ölü olarak ele geçirilen 18 yaşındaki saldırganın isminin Salvador Ramos olduğunu ve Uvalde Lisesi’nde eğitim aldığını açıkladı. Abbott, saldırganın bir araçtan inerek okula girdiğini ve etrafa ateş açtığını söyledi. Saldırı başladığı sırada yakınlarda bulunan bir sınır polisinin hızlıca olay yerine gittiği ve saldırganı vurarak öldürdüğü belirtildi. Olayda yaralananların hastaneye kaldırdığı ve 66 yaşındaki bir kadın ile 10 yaşındaki bir çocuğun durumunun ağır olduğu ifade edildi.
Saldırının gerçekleştiği okulda 7-10 yaşları arasında yaklaşık 500 kayıtlı öğrenci bulunduğu öğrenildi.
ABD’de daha önce yaşanan en kanlı ilkokul saldırısı 2012’de Connecticut’ta meydana gelmiş 20’si çocuk olmak üzere 26 kişi hayatını kaybetmişti.
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
10:31 Trump'ın Grönland 'rüyası' gerçek oldu: ABD ve Danimarka anlaştı, Washington'a sınırsız yetki
10:14 Trump, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara imkan tanıyan yasayı imzaladı
10:12 Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında karar verildi: Hasan Atilla Uğur için ev hapsi
09:56 Bitcoin'de 81 bin dolar aşıldı! Günlük değer kazancı yüzde 5'i geçti
09:39 Motorine indirim geldi! Fiyatı 100 TL'nin altına döndü
ABD'deki okul saldırısında can kaybı 21'e yükseldi
ABD’nin Texas eyaletinde ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 19’u çocuk olmak üzere 21’e yükseldi. Saldırganın kimliği 18 yaşındaki Salvador Ramos olarak açıklandı.