İSTANBUL/İHA- Yangın, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesii Mevlevihane Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Merkez Efendi Fırını’nda saat 01.00 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2015 yılında restore edilen ve vatandaşların hizmetine açılan 3 katlı tarihi fırının taşla yapılı olan ilk katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İlk katta başlayan yangın kısa sürede ahşapla yapılı olan 3’üncü kata sirayet ederken, Tarihî Merkez Efendi Fırını alevlere teslim oldu.
Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başlarken, polis ekipleri yangın çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Yoğun alevlerin yükseldiği tarihi fırın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Ekipler yangın yerinde uzun süre soğutma çalışması yaptı.
AHŞAP DUVARLAR YIKILDI
Yangında büyük zarar gören ahşap yapı olan tarihî fırının 3’üncü katı itfaiye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.
TARİHÎ FIRIN HARABEYE DÖNDÜ
Tarihî fırının 3’üncü katı büyük oranda yıkılırken, ortaya harabe bir görüntü çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri yangının çıkış sebebi ilgili çalışma başlattı.
17:45 Trump'tan İsrail kararı: Yıllık 4 milyar dolarlık askeri yardım kesiliyor
17:30 Şarkıcı İlyas Yalçıntaş hakkında tahliye kararı
17:22 İtalyan diplomat Cornelos: 'ABD'de Demokrat Parti Ortadoğu konusunda bölünmüş durumda'
16:35 Beyaz Saray: Melania Trump, Rusya ve Ukrayna temsilcilerini ağırlayacak
16:19 Özgür Özel'den Emir Sarıgül'ün 600 bin dolar iddiasına yanıt
15:56 Yeni Zelanda'da uçak kazası: İki kişi hayatını kaybetti
15:27 İzmir merkezli 17 ilde bahis operasyonu: 25 gözaltı
15:23 Hem torbacılara hem sahte para şebekesine baskın: 46 kişi için düğmeye basıldı
15:22 Ankara'da FETÖ’ye iki ayrı operasyon: 21 şüpheli gözaltına alındı
15:19 ABD, ara seçimler öncesi İran'ın Keşm Adası'nı vurdu
15:16 Togg'da devir için imzalar atıldı! İki dev ayrıldı!
14:55 ABD'de ara seçimler başladı: Kongre'de dengeler değişecek mi?
14:30 Peskov: Rus heyeti 10–11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Ukrayna müzakerelerine katılacak
13:50 Muğla depremi sonrası Uşak uyarısı: Prof. Dr. Bektaş, 55 yıllık deprem geçmişine dikkat çekti
13:39 AKOM 'dikkat' notuyla paylaştı: İstanbul için yeni uyarı
12:28 Kuzey Kore’den Binance’e hack iddialarına ret: Absürt bir uydurmadan başka bir şey değil
Zeytinburnu'nda alev alev yanan tarihi fırın harabeye döndü
Zeytinburnu Tarihi Merkez Efendi Fırını alev alev yandı. Yangını çevre ilçelerden de sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi güçlükle söndürürken, tarihi fırın harabeye döndü.