Gemerek’te yaşanılan sel felaketinde can kaybı olmazken birçok ev ve iş yerini su bastı. Selin yaraları Sivas Valiliği, Sivas İl Özel idaresi, Gemerek Kaymakamlığı, Gemerek Belediyesi ve AFAD Ekiplerince sarılmaya çalışılırken çalışmalara Gemerek Taşıyıcılar Kooperatifi de destek verdi. Gündüz selin verdiği zarar daha net gözüktü. Gemerek 1. Etap TOKİ konutları, Gemerek Sanayi Siteleri selin en çok etkilediği yerler oldu. İş yerini su basan Ramazan Ulaş; “Dün akşam bir yağmur yağdı işyerimi hep mahvetti, her yeri çamur etti” dedi. Evini su basan Bilal Yıldırım ise; “Ne olduğunu bizde bilemedik, kendimizi zor kurtardık yani. Eşyalarımızın hepsi zarar gördü. Su seviyesi 3 metreye kadar yükseldi” dedi. Çalışmaları yerinde takip eden Gemerek Belediye Başkanı Remzi Kılıçdağı; “Dün akşam ilçemizde bir sel felaketi yaşandı. Cenab-ı Allah bu sel felaketinden ilçemizi korudu. Can kaybımız yok ama ani bir yağıştan dolayı, gördüğünüz gibi Gemerek İlçesini kuzeyden-güneye besleyen derelerde aşırı yağış nedeniyle karşıdaki volkanik bombaların dereleri doldurmasıyla büyük bir sel felaketi oluştu. Ama can kaybımız yok. Ekiplerimiz geceden beri çalışmalarına devam ediyor. Bu sel felaketinin zararlarını telafi etmeye çalışıyoruz. Bu arada Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, İl AFAD ekipleri, Devlet Su İşleri, taşıyıcılar kooperatifi, çevre belediyelerin gönderdiği araç ve ekipmanlarla sel felaketinin zararlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Dün geceden beri halen devam ediyor çalışmalarımız. İnşallah sel felaketinin zararlarını tümüyle ortadan kaldıracağız. İlçemize geçmiş olsun diyorum. Cenab-ı Allah ilçemize bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” dedi.
11:02 Meclis'te ekonomi paketi: Bedelli askerlik ücreti ve vergiler artıyor
10:51 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ildeki 20 taşınmazı satacak
10:49 Trump, İran’a Hürmüz Boğazı tehdidi hakkında konuştu: 'Çok iyi sonuçlanacak'
10:06 Türkiye genelinde yağışlı bir gün: 2 bölgede kar yağışı bekleniyor
09:58 Küresel sıcaklık rekor kırdı: Son 10 yıl tarihin en sıcak dönemi oldu
09:57 Altın fiyatları çakıldı: Ons altın yılın en düşük seviyesini test etti
00:56 MİT Başkanı Kalın İstanbul'da Hamas heyetiyle bir araya geldi
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
Selin izleri gündüz netleşti
Gece saatlerinde başlayan ani yağış nedeniyle dereler taştı evleri su bastı Sivas-Kayseri Karayolu geçici olarak ulaşıma kapandı.
