İSTANBUL/İHA- Olay Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde Çarşamba saat 06.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iki hırsız klima malzemesi yüklü bir hafif ticari aracı gözüne kestirdi. Hırsızlar araçla sokağa geldi, içlerinden biri saniyeler içinde otomobilin kapısını açtı. Kapüşonlu iki hırsız ticari araçta bulunan klima malzemelerini kendi araçlarına yüklemeye başladı.
BAŞKA BİR SÜRÜCÜ, KAPŞONLU HIRSIZLARI FARK ETMEDEN YOLUN AÇILMASINI BEKLEDİ
O esnada başka bir araç yoldan geçmek için sokağa geldi. Hırsızlığın farkına varmayan sürücü, kapüşonlu şüphelilerin işlerini bitirmesini beklerken, hırsızların rahatlığı pes dedirtti.
Hırsızlar klima malzemesi yüklü araçta, dijital ölçü aletleri, vakum pompası, kaynak seti, şarjlı el aletleri çantasının bulunduğu yaklaşık 100 bin liralık malzemeyi çalıp kaçtı. Hırsızlık anı ve başka bir aracın sokaktan geçmek için beklediği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
“KENDİ SAHİBİ KAPIYI O KADAR KOLAY AÇAMAZ”
Mahallesi sakinlerinden Muhammed Solak, şaşkınlık içinde olduğunu ifade ederek, “Sabah 06.00 sıralarında oluyor, adam geliyor kendi anahtarı varmış gibi iki saniyede kapıyı açıyor; olay bitiyor, kendi sahibi o kadar kolay açamaz. Kapıyı açıp arabanın içini boşaltıyor. 100 bin liraya yakın zararı var. Klima malzemelerinin hepsini 1,5 dakika içinde götürüyor, başka arabada geliyor. Yabancı burada bekliyor adamı görmüyorlar bile, rahat bir şekilde soyup gidiyorlar” diye konuştu.
11:27 Altın ve gümüş bir kez daha sert düştü: Düşüşün sebebi ne?
11:25 Trafik cezaları artıyor, 6 madde daha Meclis'te kabul edildi: Hangi yeni maddeler kabul edildi? Yeni cezalar ne?
11:11 Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı
10:41 Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı
10:38 Netanyahu güvenlik kabinesi toplama kararı aldı
01:01 Arap basını Kante transferinin perde arkasını yazdı
00:43 Epstein adası nerede? Epstein adasına giden ünlüler kimler?
00:37 Trump: 'Epstein bana komplo kurdu'
00:29 Kasımpaşa kulübü satıldı: Yeni sahibi Kazancı Holding oldu
00:26 Suriye, petrol ve gaz araması için ABD ve Katar merkezli iki şirketle anlaştı
00:20 Türkiye’de bir avukata 430 kişi düşüyor: Sayılarla büyüyen hukuk eğitiminde kalite tartışması
23:41 Trump: Hamaney çok endişelenmeli
22:46 Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Tom Barrack'la bir araya geldi
16:04 Yapay zekanın görünmeyen bedeli: Su krizi ve sürdürülebilirlik ikilemi
16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede barıştan yanayız
15:58 2025'te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu
Pes dedirten hırsızlık kamerada
Esenler’de kapşonlu iki hırsız, bir ticari araçta bulunan yaklaşık 100 bin lira değerindeki klima malzemesini çalıp kaçtı. Hırsızlık sırasında yolun dar olması nedeniyle beklemek zorunda kalan sürücü olayı fark etmezken, hırsızların rahatlığı ise pes dedirtti. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
