Nepal’de en uzun süreli festival olan Dashain dün başlarken, 2 hafta sürecek festival için başkent Katmandu’dan şehir dışına insan akını devam ediyor. Kent genelinde terminaller ve yollar yolcularla dolup taşarken, festivali aileleri ile geçirmek isteyen binlerce Katmandulu başkenti terk etti. Ülke genelinde devam eden büyük hareketlilik salgının 3. dalgasına ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi. Korona virüs (Covid-19) salgını öncesinde her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin şehirden ayrılmasına neden olan festivalde bu sene salgın nedeniyle şehir dışına çıkanların sayısında azalma olsa da bayramın ilk 9 gününde yaklaşık 1 milyon kişinin şehirden ayrılması bekleniyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede geçtiğimiz günlerde PCR test sayısında da önemli ölçüde düşüş görüldü. Nepal’in en geniş bölgesi Karnali’de son 6 günde toplam 328 PCR testi yapılırken, bunların 117’si pozitif çıktı. Sudurpaschim bölgesinde de son 6 günde yapılan 419 testte 108 korona virüs vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı yetkilisi Ganesh Shreevastava yaptığı açıklamada, "Test sayısının festival mevsiminin başlamasıyla birlikte önemli ölçüde düştüğünü kabul ediyoruz ancak vaka sayısının artmasını önlemek için önlemler alınıyor" dedi.
Nepal’de salgının başlangıcından bu yana 800 bin 282 vaka tespit edilirken, Covid-19 nedeniyle şimdiye dek 11 bin 200 kişi hayatını kaybetti.
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
12:50 NBA’de Rockets kazandı: Alperen Şengün’den 'double-double' performansı
12:17 Yalıkavak’taki marinada yangın paniği: Motoryatlardan 7'si battı
12:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Bayramı mesajı: Toplumlarımıza huzur ve dünyamıza barış getirmesini temenni ediyorum
Nepal'de 2 haftalık festivalde başkentten şehir dışına insan akını başladı
Nepal’de 2 hafta boyunca devam edecek olan Dashain Festivali’nin başlamasıyla birlikte Katmandulular başkenti terk etmeye başlarken, ülke genelinde yaşanan hareketlilik Covid-19 salgınının 3. dalgasına ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi.
