MERSİN/İHA- Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekiplerince, ekonomik olarak zor duruma düşen insanlara yüksek faizle para vererek kendilerine haksız kazanç sağlayan ve tefecilik yapan şahıslara yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, gerek tanık gerekse müşteki beyanlarının ardından şüphelilerin tespitine yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 51 kişiyi mağdur ederek tefecilik suçu işledikleri tespit edilen 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 200 polisin katılımı ile gerçekleştirilen operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda boş senetler, mağdur vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu ajandalar da ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltına kararı bulunan 1 şahsı yakalama çalışmasının devam ettiği bildirildi.
17:50 Antalya'da bir genç elleri arkadan bağlı halde ölü olarak bulundu
17:32 Irak Petrol Bakanlığı: Petrolün sevkiyatından alıcılar sorumlu
17:21 TMSF 106 aracı satışa çıkarıyor: İhalede lüks otomobiller de var
17:02 Tarihe geçti: Albay Özlem Karapınar Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın paşası oldu
16:52 Manş Denizi'nde göçmen teknesinde yangın çıktı: 157 kişi kurtarıldı
16:21 YAŞ kararları açıklandı: Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı terfi etti
16:18 Türkiye'nin 'en lezzetli simidi' belli oldu: Hangi şehrin simidi ilk sıraya oturdu?
15:52 WMO'dan 'Süper El Nino' uyarısı: Asıl kötü kısmı Ağustos-Ekim döneminde geliyor
15:24 Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı Rafet Dalkıran oldu
14:54 Tutuklanan Erdal Beşikçioğlu’nun esrar testi pozitif çıktı
14:28 İSKİ duyurdu: İstanbul'da 6 ilçede 20 saat su kesintisi yapılacak
14:14 Uzmanından '40 derece' uyarısı: Eyyam-ı bahur sıcaklıkları geliyor
14:01 Husiler duyurdu: Suudi Arabistan'da havalimanına İHA saldırısı
13:34 BlackRock Kriptoda ‘Kasadar’ Olmaya Hazırlanıyor: Stabil Koinler İçin İki Yeni Dev Hamle
13:32 FBI'ın kıdemli karşı istihbarat ajanı 1 milyon dolarlık kripto para çaldı, ne yapacağını yapay zekaya sordu
13:30 Japonya'da rekor sıcaklıklar: Tokyo hayvanat bahçesinde 3 aslan öldü
Mersin'deki tefeci operasyonu
Mersin merkezli 9 ilde, 23 kişilik bir uyuşturucu şebeke yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin tamamı yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si uyuşturucu ticareti yapma suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.