İSTANBUL/İHA- Kartal Anadolu Adliyesi’nde 4 Mart 2022 tarihinde Cumhuriyet Savcısı, zabıt katibi ve güvenlik görevlisini makam odasında darp eden ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan şüpheli G.Y.(44) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Anadolu Adliyesi’nde müşteki O.S.’nin Cumhuriyet Savcısı, A.P.’nin güvenlik görevlisi, İ.B.’nin de zabıt katibi olarak görev yaptıkları anlatıldı. Müşteki Cumhuriyet Savcısı O.S.’nin şüphelinin müştekisi olduğu soruşturma dosyasında soruşturma yürüttüğü, şüpheli G.Y.’nin olay günü adliyeye geldiği, makam odasında savcı O.S.’ye hitaben hakaret içeren sözler söylediği belirtildi.
‘SAVCIYI İTTİRİP ÇENESİNE VURDU’
Şüphelinin sesinin yükselterek savcının masasına doğru yaklaşması üzerine güvenlik görevlisi A.P.’nin şüpheliyi uzaklaştırmaya çalıştığı, bu esnada şüphelinin A.P.’ye tekme ve yumruk attığı, ikili arasında arbede çıktığı kaydedildi. Şüpheli G.Y.’nin savcıyı ittirdiği, savcının çenesine vurduğu ve yaka kısmından tuttuğu, bu sırada şüpheliyi ayırmaya çalışan zabıt katibi İ.B.’ye de eli ve koluyla saldırdığı anlatıldı. Odaya gelen polis memurlarına da hakaret içeren sözler söylediğinin belirtildiği iddianamede, müştekilerin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandıkları aktarıldı.
13 YIL 7 AY HAPİS TALEBİ
İddianamede, şüpheli G.Y.’nin “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama”, “görevini yaptırmamak için direnme”, “zincirleme şekilde tehdit”, “kamu görevlisine karşı zincirleme şekilde alenen hakaret” suçlarından toplamda 3 yıl 1 ay 15 günden 13 yıl 7 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği mahkemece kabul edilirse şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
Makam odasında savcıyı darp eden şüpheli hakkında 13 yıl 7 ay hapis talebi
Kartal Anadolu Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı, zabıt katibi ve güvenlik görevlisini makam odasında darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan şüpheli G.Y. hakkında, 4 ayrı suçtan 13 yıl 7 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.
