İZMİR/İHA- Olay, dün ilçeye bağlı Fatih Mahallesi Türker Sokak’ta meydana geldi. İlçede bulunan bir yerel gazetede çalışan muhabir Ergün Çelik, bir işyerinin bacasından çıkan yangından görüntü almak için adrese gitti. Burada sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak olayı aktarmak isteyen Çelik’e, adrese intikal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye aracından inen Mehmet H., isimli itfaiye personeli “çekme lan” diyerek saldırdı. İtfaiye personeli tarafından Çelik’in elindeki telefonu almak için yaptığı müdahale yüzlerce kişinin izlediği canlı yayına anbean yansıdı.
“O ŞİKAYETÇİYSE BENDE ŞİKAYETÇİYİM”
Olay yerindeki polis ekiplerine başvuran gazeteci Ergün Çelik, saldırgan itfaiye personelinden şikayetçi olduğunu söylerken, gazetecinin çalışmalarına engel olduğunu ileri süren itfaiye personeli Mehmet H., ise “O şikayetçiyse bende şikayetçiyim, o değilse ben de değilim” dedi. Bunun üzerine Çelik karakola giderek itfaiye personelinden şikayetçi oldu.
“DAHA ÖNCEDE YAPTI, GAZETECİLERLE BİR PROBLEMİ VAR”
Olay yerine yakın olduğunu ve gördüğü yangını kayda almak için adrese geldiğini ifade eden gazeteci Ergün Çelik, “Burada bir yangın vardı ve bende gazeteci kimliğimle kayıtsız kalmayarak telefonumu çıkarıp kayda başladım. İtfaiyenin buradaki faaliyetine hiçbir şekilde engel olmadım. Ben burada işimi yaparken itfaiyeci abimiz araçtan inerek direk benim üstüme “çekme lan” diyerek yürüdü. O esnada zaten canlı yayındaydım ve bunlar kayıtta var. Yıllardır bu işi yapıyoruz ve onların çalışmalarına engel değiliz. Beni güzelce uyarsa zaten oradan çıkarım ki; ben onların işini engelleyecek bir noktada olduğumu düşünmüyorum. Bu arkadaş daha öncede yaptı bunu. Bilmiyorum bir problemi var gazetecilerle” ifadelerini kullandı.
SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI
Yaşanan olaya çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından tepki gelirken, aralarında basın kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerin olduğu pek çok çevreden kınama mesajı yayınlandı.
Olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz bir açıklama gelmezken, polis ekiplerince konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
İtfaiye personeli canlı yayında gazeteciye böyle saldırdı
İzmir’in Tire ilçesinde, bir işyerinin bacasından çıkan yangını sosyal medyada canlı yayın yaparak aktarmak isteyen gazeteciye, itfaiye personelinin ‘çekme lan’ diyerek saldırdığı anlar anbean cep telefonu kamerasına yansıdı. O anları izleyen vatandaşlar şoke olurken, saldırıya uğrayan gazeteci şikayetçi oldu.