İSTANBUL/İHA- Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şubesine bağlı ekipler, aşırı uç radikal terör örgütleri DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 4 şüpheliyi tespit etti.
OPERASYONA ÖZEL HAREKAT TİMLERİ DE KATILDI
Yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah saatlerinde İstanbul’da özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda birden fazla adrese baskın yapıldı. Baskınlarda, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “Terörizmin Finansmanın Önlenmesinin Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlarına karıştıkları ve bu örgütlere yardım/yataklık ettikleri iddiasıyla aranan O.Z. ve A.M. ile yabancı uyruklu A.M.S. ve A.M.S. adlı 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. ‘Şüpheli’ olarak yakalanan zanlıların kaldıkları adreslerde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin başladığı öğrenildi.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
İstanbul'da terör örgütleri El-Kaide ve DEAŞ'a operasyon
İstanbul’da terör örgütleri El-Kaide ve DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyonlarda 2’si yabancı uyruklu 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.