İSTANBUL/İHA- Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, konut ve iş yerlerini ülkede kaçak durumda bulunan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlere kiralayan ya da bu kişileri ikametlerinde barındıran ev sahiplerine yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştirdi.
Dışarıdan bakınca ‘kuaför’, içeriye girince göçmen koğuşu
Yürütülen soruşturma doğrultusunda Bağcılar ve Esenyurt ilçelerinde kaçak göçmenlerin barındırıldığı 7 farklı şok evini tespit eden polis, çalışmalarını derinleştirdi. Söz konusu 7 adresi mercek altına alan emniyet güçleri, bu evlerden birinin dikkat çekmemesi için dışarıdan “kuaför” görünümü verildiğini tespit etti. Evin arka tarafının iki katlı şok evi olarak kullanıldığını belirleyen emniyet ekipleri, önceki söz konusu adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat timlerinin de katıldığı baskında, şok evlerinde barındırılan farklı uyruklarda 47 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı.
Baskına hedef olan ‘şok evleri’ ile ilgili yapılan incelemelerde, odalarda koğuş şeklinde ranza sisteminin kurulduğu, ev sahiplerinin kaçak göçmenlerin ülkede barınmalarını sağladıkları ve yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Tespiti yapılan 7 ev sahibi hakkında adli işlem yapılırken, ayrıca bu mülk sahiplerine evlerinde barındırdıkları kaçak göçmen başına 2 bin 574 lira olmak üzere, toplamda 120 bin 978 lira para cezası verildi.
Şok Evlerinde yakalanan 47 kaçak göçmen hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.
13:02 MSB: Karadeniz'de kontrolden çıkan İHA F-16'lar tarafından kontrollü müdahaleyle düşürüldü
11:05 Yıldız Tilbe ve Hülya Avşar tartışması sosyal medyada gündem oldu
11:03 Almanya yaklaşık 50 milyar euroluk askeri teçhizat ve silah alımını onayladı
10:59 Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
10:56 Yılbaşı öncesinde 17 ilde sahte alkol operasyonu: 27 bin litre sahte alkollü içki ele geçirildi
10:24 Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İrem Sak, Danla Biliç, Senna Yıldız ve Aleyna Tilki gözaltına alındı
23:36 Netanyahu duyurdu: Mısır'la 35 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasına onay
23:28 İngiltere AB'nin eğitim programı 'Erasmus+'ya tekrar dahil olacak
10:35 Gümüşten yeni rekor geldi, gram altın zirveyi zorluyor: Piyasalar neden hareketlendi?
22:54 FIFA The Best 2025 açıklandı: Yılın en iyileri belli oldu
15:54 Dünyanın en iyi 10 turizm şehri belli oldu: Türkiye'den hangi il listeye girdi?
14:23 Avrupalı liderler, Rusya tehdidine karşı Ukrayna'ya destek sözü verdi
14:19 Trump, Kevin Hassett'den 'potansiyel Fed başkanı' olarak bahsetti
14:17 VakıfBank, Dünya Bankasından 1,5 milyar avro kredi sağladı
14:15 120 yıl geriye götüren haber: Balkanlarda hareketlenme var
14:10 MASAK'tan nakit ve havale işlemlerine sıkı denetim geliyor
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu
İstanbul'da iki ayrı ilçede 7 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 47 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi.
