Pakistan’da eski Başbakan Imran Khan’ın görevden alınmasının ardından sular durulmuyor. Khan ve destekçileri, geçtiğimiz aydan bu yana ülke genelinde gerçekleştirdikleri protestolarla yeni koalisyon hükümetine yönelik seçim baskısını sürdürüyor. Eski Başbakan Khan ülkenin kuzeybatısında bulunan Peşaver kentindeki 10 binlerce destekçisine seçim düzenlenmesi talebiyle başkent İslamabad’da toplanma çağrısı yaptı. Başbakan Şehbaz Şerif başkanlığındaki koalisyon hükümeti ise Khan’ın eylemini engelleme sözü vererek mitingi "Ülkeye bölme ve kaosu teşvik etme" girişimi olarak nitelendirdi. İçişleri Bakanı Rana, "Kimsenin başkenti kuşatmasına ve şartlarını dikte etmesine izin verilmemelidir" dedi. Başkente giden otoyollardaki giriş ve çıkış noktaları, Peşaver, Lahor ve Multan çevresinde polis tarafından trafiğe kapatıldı. İslamabad polisi de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu. Tüm tedbirlere rağmen Khan’ın destekçileri başkente varmak üzere yollara dökülürken, bazı noktalarda polis ile protestocular arasında arbede yaşandı. Bazı gruplar ise kurulan barikatları aşarak başkent sınırlarına ulaştı.
Khan ve destekçileri, seçimlerin planlandığı gibi 2023’te değil, bu yıl yapılmasını talep ediyor.
13:45 İngiltere ittifak kurdu, Rus denizaltıları avlayacak
11:49 PAYCO Elektronik Para'ya el kondu: Suçla bağlantılı finansal hareket tespit edildi
09:27 Çalışmaya devam eden hangi emekliler çift maaş alamayacak?
09:24 Adalet Bakanlığı düğmeye bastı: 81 ildeki adli emanet bürolarında büyük denetim
09:03 Trafikte kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı
09:00 Rusya’da Snapchat’e erişim engeli
23:04 Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu
10:54 Şans oyunu sitesi Tuttur hakkında soruşturma
17:33 Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Yağış var mı?
10:04 MSB, 20 şehidin isimlerini paylaştı
12:46 Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi
16:17 Sındırgı, Afet Bölgesi ilan edildi
16:42 Balıkesir'de Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: İstanbul'da da hissedildi
17:44 Bakan Şimşek: Beklentilerde iyileşmenin süreceğini öngörüyoruz
16:52 Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklandı
14:38 Dünyanın en uzun hatlarından biri olacak: Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun tamamının açılacağı tarih belli oldu
İslamabad'a giden yollar muhalefetin mitingi öncesi trafiğe kapatıldı
Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giden tüm yollar, görevden alınan eski Başbakan Imran Khan ve destekçileri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan büyük miting öncesinde trafiğe kapatıldı. Başkente doğru yola çıkan bazı gruplar polis barikatını aşarken, bazı noktalarda ise arbede yaşandı.
