MUĞLA/İHA- Edinilen bilgiye göre, Milas Korucuk mevkiinde seyir halinde olan kuyumcu toptancısına ait kurye aracı, kimliği belirsiz kişiler tarafından çakarlı bir araç ile durduruldu. Araç içerisindeki iki şahıs silahla darp edildikten sonra elleri ve ayakları kelepçe ile bağlanarak etkisiz hale getirildi. Zanlılar, araç içindeki yaklaşık 16 kilogram altını ve kuyumcu kuryesinin kullandığı aracı gasp ederek olay yerinden kaçtı. İhbarı alan Muğla İl Jandarma Komutanlığı, şüphelilerin tespiti ve gasp edilen altın ve aracın bulunması amacıyla Milas İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve İstihbarat birimlerinden özel bir ekip kurdu. Olay yeri ve çevresinde araştırma ve incelemelere başlayan jandarma 865 saatlik güvenlik kamerası ve bin 346 adet aracın geçişini inceledi. 8 günlük araştırma sonucunda şüphelilerin M.A., K.K. ve E.B. isimli şahıslar olduğu ve olay sonrası İzmir’e kaçtıkları tespit edildi.
Şüphelilerin ikametlerinde, işyerlerinde ve araçlarında toplamda 6 adreste eş zamanlı yapılan aramada olayda kullandıkları suç unsurlarına el konuldu. Kuyumcu kuryesinden çalınan 16 kilogram altın çuvalla birlikte toprağa gömülü vaziyette bulunarak sahibine teslim edildi. Yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
10:31 Trump'ın Grönland 'rüyası' gerçek oldu: ABD ve Danimarka anlaştı, Washington'a sınırsız yetki
10:14 Trump, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlara imkan tanıyan yasayı imzaladı
Gasp ettikleri 16 kilo altını toprağa gömdüler, jandarmadan kaçamadılar
Muğla’nın Milas ilçesinde kuyumcu kuryesi aracındaki 16 kilo altını gasp eden şüpheliler jandarma tarafından kurulan özel ekibin 865 saatlik güvenlik kamera kaydı incelemesi sonrası yakalandı. 3 zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken çuvalla toprağa gömülen altın bulunarak sahibine teslim edildi.