ADANA/İHA- Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri belirlenen eski ilaç mümessili Aslı Ceylan A. ve Fatih A. ile birlikte çalıştıkları Mehmet K., Soner T. ve Yunus A.’yı teknik ve fiziki takibe aldı. Yapılan çalışmada Aslı Ceylan A.’nın , FETÖ soruşturmasını çerçevesinde yargılanan kişileri, kendisini Ankara’da üst düzey kamu kurumunda danışman olarak tanıtarak ağına düşürdüğü ve tahliye ya da beraat vaadiyle paralarını aldıkları belirlendi.
Şüpheli Fatih A.’nın ise kendisini Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı’nda (JİTEM) yarbay olarak görev yaptığını söyleyerek, ağlarına düşürdükleri kişilerin güvenini kazandığı belirtildi. Şüphelilerin dolandırıcılık için gittiği illerde lüks bir ev kiralayıp, iş adamları, doktorlar ve avukatlarla görüştükleri, Aslı Ceylan A.’nın bu kişilere Ankara’da üst düzey kamu kurumunda finans sorumlusu olduğunu söyleyerek güven sağladığı saptandı. Zanlı kadının, borsada değerlendireceğini söyleyerek mağdurlardan yüklü meblağlarda para aldığı ve battığını iddia ederek dolandırdığı öğrenildi. Aslı Ceylan A.’nın 10 bin dolardan aşağı parayı da kabul etmediği yüksek miktarda parlar istediği öne sürüldü. Lise mezunu olan Aslı Ceylan A.’nın tanıştığı kişilere Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu söylediği, hukuk eğitimini ise İngiltere’de yaptığını söylediği öğrenildi.
Aslı Ceylan A.’nın, dolandıracağı kişiler ve meslekleri hakkında bilgi edindiği, daha önce diksiyon eğitimi aldığı ve mağdurları giyimi ile etkilediği öne sürüldü. Şüphelilerin, bu yöntemle 30’dan fazla kişiyi 3 milyon lira dolandırdıkları, deşifre olunca il değiştirdikleri ve ortadan kayboldukları kaydedildi. Bu tespitler üzerine operasyon için harekete geçen ekipler, 27 Mayıs şafak vakti belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda şüpheliler gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda adli evrakla dijital materyal ele geçirildi.
Operasyonun ardından Aslı Ceylan A.’nın önceki yıllarda İzmir’de tanıştığı iş insanı Abdulkadir D.’yi zehirlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Aslı Ceylan A.’nın kendisini doktor olarak tanıttığı Abdulkadir D. ile sevgili olduğu, 11 milyon dolarlık servetini ele geçirmek için plan yaptığı öne sürüldü. Aslı Ceylan A. evine yerleştiği Abdulkadir D.’nin hizmetçilerini gönderdiği, düzenli olarak kullandığı ilaçların dozunu ı artırdığı iddia edildi. Fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılan Abdulkadir D.’nin komaya girdiği, hastanede tedavi olduktan sonra hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Aslı Ceylan A.’nın tutuksuz yargılandığı kaydedildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Aslı Ceylan A. ile Fatih A.’nın çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
18:03 Progress MS-35 kargo aracı Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi
17:28 MS NOW'a Beyaz Saray'a giriş engeli: Trump CNN, Politico ve ağı yasaklayacağını açıklamıştı
16:45 İstanbullular dikkat: Yarın iki ilçede bazı yollar trafiğe kapatılacak
16:05 Fon soruşturmasında yeni gelişme: Pusula ve Tera yöneticileri hakkında gözaltı kararı
15:45 Şehit ve gazi yakınları atama töreninde konuşan Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini bir devlet projesi olarak yürütüyoruz
15:12 Trabzonspor-Galatasaray maçının VAR hakemi açıklandı: İspanyol hakem görevlendirildi
14:47 İzmir'de galericilik adı altında tefecilik yapmışlar. Çok sayıda mağdur var
14:45 Konya'da Narko Mercek operasyonu! Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi: 26 gözaltı
14:41 Gemini üç şirketi hackledi
14:34 Gorillaz üyesi Damon Albarn'dan konserde Filistin bayrağı: 'Asla tarafsız olmayın'
14:30 Türkiye'de geçen ay 66 'meteorolojik afet' yaşandı
14:17 Küçükçekmece'de yıkım sırasında bina çöktü: 2 yaralı
13:10 Ünlülere uyuşturucu ve fuhuş soruşturması: 2 isim tutuklandı
12:49 Yargıtay'dan emsal 'nafaka' kararı: Gelir düzeyi eşitse nafaka yok
12:02 Kaliforniya Valisi imzaladı: Yapay zekaya 'acil kapatma tuşu' kararnamesi
10:33 Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk hakkında gözaltı kararı
Filmleri aratmayan dolandırıcı sevgililer tutuklandı
Adana polisinin yaptığı operasyonda yakalanan ve kendilerini danışman, borsacı, doktor, avukat, savcı ve subay olarak tanıtan sevgililer tutuklandı.