DİYARBAKIR/İHA- Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığını iddia eden aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne ilişkin basın açıklamasında bulundu. Aileler adına konuşan Celil Begdaş, herkesin İnsan Hakları Hakları Günü’nü kutladıklarını belirterek, HDP’ye tepki gösterdi. Begdaş, “Bu anne ve babaların insan hakları olmuş olsaydı 3 senedir bu kapıdayız. Bu 9 yaşındaki çocuğu dağa götürmek insan hakkı mıdır? Bunun insan hakları nerede? Bizim evlatlarımızın 8 yaşında, 14 yaşında, 15 yaşındaki çocuklarımızın insan hakları nerede? Kızlarımızın insan hakları nerede? Yok. Ne yazık ki herkese var, Diyarbakır anne ve babalarına yok. Olmuş olsaydı bugün HDP insan hakları için açıklama yapmazdı. Bugün sokaklara çıkıp insan haklarından bahsediyor. Ey HDP, sende vicdan varsa, merhamet varsa bugün burada açıklama yapardın. Bu yüreği yanan anne ve babalara açıklama yapardın. Bu anne ve babaların suçu nedir? Tutturmuşlar insan haklarından bahsediyorlar. Biz, insan haklarına inanmıyoruz. Ben kesinlikle inanmıyorum. İnsan hakları olmuş olsaydı benim evladımın, bütün çocukların insan hakları olmuş olacaktı. Çocuklarımız dağlarda Amerika’nın askeri, perişan, biz burada perişan. HDP, insan haklarından bahsediyor. Ben, bütün dünyaya sesleniyorum. Allah, peygamber için, Allah rızası için gelin bu evlatlarımızı getirin. Yeter artık diyoruz. Bu anne, babalar nereye kadar ağlayacak. Hiç mi vicdana gelmiyorsunuz? Allah korkusu hiç mi sizde yok? İnsan haklarına saygımız var ama bizim çocuklarımız nerede?” dedi.
23:22 Erzurum'da 3.5 büyüklüğünde deprem
23:14 Bakan Fidan'ın telefon diplomasisi: Iraklı mevkidaşı Hüseyin ve Katar, Suudi Arabistan, Pakistanlı yetkililerle görüştü
23:10 Trump'ın 'İran'ı haritandan silme' açıklamasına Pezeşkiyan’dan yanıt
13:12 İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Binalardan yaralılar çıkarılıyor
13:10 Küba’da bir hafta içinde ikinci kez ülke çapında elektrik kesintisi
11:55 Hürmüz Boğazı'na yönelik ortak açıklamaya katılan ülke sayısı 22'ye çıktı
11:24 İSKİ paylaştı: İstanbul'da barajların doluluk oranları nasıl?
11:22 Kayıt dışıyla mücadelede dijital hamle de geldi: Vergi incelemesinde e-izah dönemi başlıyor
11:20 Meteoroloji’den yeni rapor geldi: Soğuk ve yağmur 7 gün daha etkili olacak
11:18 Trump’tan Hürmüz Boğazı için İran’a 48 saat tehdidi
00:31 Suudi Arabistan, 5 İranlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etti
23:45 ABD, kendisi için büyük tehdit oluşturan beş ülkeyi açıkladı: Raporda ayrıca Türkiye detayına da yer verildi
23:43 Trump, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerini havaalanlarına göndermekle tehdit etti: 'Sabırsızlanıyorum'
22:47 Kamu şirketlerine 14,3 milyar dolarlık görev zararı: '2025 Verileri Dikkat Çekti'
22:44 ABD borsasında tarihi şok: 50 dakikada 600 milyar dolar nerede?
12:54 Türkiye'nin en büyük tekstil üreticilerindendi: 'Çok ağrıma gidiyor' diyerek fabrikasını kapatacağını duyurdu
Evlat nöbetindeki ailelerden İnsan Hakları Günü'nde HDP'ye tepki
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 831 gündür evlat nöbetinde olan aileler, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde HDP’ye tepki gösterip evlatlarını istedi.
